Η BMW M5 καταγράφει δύο ρεκόρ drift (+vid)

Μπορεί η νέα BMW M5 να είναι τετρακίνητη όμως οι Βαυαροί έχουν φροντίσει να διατηρήσει την ικανότητά της να ντριφτάρει και μάλιστα το τονίζουν με τον πιο εμφατικό τρόπο καταγράφοντας δύο ρεκόρ Guinness συνεχόμενου drift.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Αν και τετρακίνητη η νέα

BMW M5 διαθέτει λειτουργία για αποκλειστική μεταφορά της ισχύος στους πίσω τροχούς όταν ο οδηγός επιθυμεί το απολαυστικό πακέτο ενός κλασσικού πισωκίνητου.

Έτσι η BMW αποφάσισε να καταρρίψει το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε διάρκεια drift που η ίδια κατείχε μέχρι πριν από λίγα χρόνια με την προηγούμενη M5 και τον Johan Schwartz, εκπαιδευτή στο BMW Performance Center στην Νότια Καρολίνα όπου και είχε γίνει το ρεκόρ. Η προσπάθεια έγινε και πάλι από τον ίδιο οδηγό, στην ίδια βρεγμένη κυκλική πίστα του κέντρου εκπαίδευσης της BMW.

Αν και οι κανονισμοί επέτρεπαν κατά την διαδικασία την στάση του αυτοκινήτου για ανεφοδιασμό η BMW αποφάσισε να σπάσει την ίδια στιγμή και το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο drift. Έτσι καθορίστηκε ότι ο ανεφοδιασμός θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο που ανεφοδιάζονται και τα μαχητικά αεροσκάφη. Η M5 που θα κατέγραφε το ρεκόρ εφοδιάστηκε με ένα ειδικό σύστημα κάθε φορά που απαιτούνταν ανεφοδιασμός μια δεύτερη M5 έμπαινε στην πίστα σε παράλληλο drift και ο ανεφοδιασμός πραγματοποιούνταν εκ κινήσει.

Εν τέλει ο Schwartz κατάφερε να ντριφτάρει με την νέα M5 αδιάλειπτα για 8 ώρες καταγράφοντας το νέο ρεκόρ για το μεγαλύτερο σε διάρκεια drift. Σε αυτό το διάστημα χρειάστηκαν πέντε ανεφοδιασμοί κατά τους οποίους η BMW σημείωσε και το ρεκόρ του μεγαλύτερου παραλλήλου drift με τις δύο M5 να καλύπτουν ταυτόχρονα 372 χιλιόμετρα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ που ήταν 143 χιλιόμετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα