Γρίφος με την αποχώρηση του υπεύθυνου μπαταριών της Tesla

10:06 6/8/2017 - Πηγή: NewsAuto

Δεν χωρά αμφιβολία πως η Tesla αποτελεί μακράν την πιο ανερχόμενη αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Μπήκε στη ζωή μας ξαφνικά και είχε προβλέψει το ηλεκτρικό μέλλον των αυτοκινήτων πριν από όλους τους υπόλοιπους. Πίσω όμως από την τεχνολογία, πάντα κρύβονται πρόσωπα…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Το τελευταίο διάστημα η Tesla είχε ρίξει

όλο το βάρος στην έναρξη της παραγωγής του Model 3, επόμενο ήταν, μιας και η φίρμα ποντάρει πολλά σε αυτό τώρα που η ηλεκτροκίνηση αποκτά έμπρακτο υπόβαθρο στο χώρο της αυτοκίνησης. Εκτός από το γεγονός αυτό όμως στη Tesla συνέβη κι άλλο ένα σημαντικό γεγονός. Η ξαφνική αποχώρηση του υπεύθυνου τεχνολογίας μπαταριών, Kurt Kelty, μάλιστα ύστερα από έντεκα χρόνια ανελλιπούς θητείας.

Το βιογραφικό του Kelty αναφέρει πως ο ίδιος ήρθε στην Tesla το 2006, ύστερα από μια επιτυχημένη 14χρονη πορεία στη Panasonic. Σε αυτόν χρεώνεται και η συμβολή της Panasonic στο Gigafactory στη Νεβάδα. Τώρα, για ποιον λόγο έφυγε από την εταιρία δεν διέρρευσε, υποθέτουμε όμως πως η κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της ανανέωσης του έμψυχου υλικού της Tesla, μιας και πριν λίγο καιρό αποχώρησαν και άλλα ιθύνοντα στελέχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα