Έρχεται και ηλεκτρικό crossover από την Porsche

Η επικείμενη παρουσίαση της Mission E δεν θα είναι η πρώτη ηλεκτρικού αυτοκινήτου για την Porsche, αφού αμέσως μετά θα ακολουθήσει και το πρώτο ηλεκτρικό crossover στην ιστορία της εταιρείας.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Όπως αποκαλύπτει η Automotive News Europe η Porsche

αναμένει ότι μέχρι το 2025 πάνω από τις μισές πωλήσεις της θα αφορούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Φυσικά, το νούμερο αυτό δεν θα καλυφθεί μόνο από την Mission E, αλλά και από άλλα ηλεκτρικά μοντέλα που θα έρθουν αργότερα στην αγορά.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Διευθυντή του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche, κ. Michael Steiner, μετά την 4θυρη κουπέ Mission E που θα τοποθετηθεί στη γκάμα ανάμεσα στην 911 και την Panamera, η εταιρεία θα προσθέσει στις επιλογές της και ένα δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που θα είναι ένα Crossover/SUV.

Προχωρώντας μάλιστα σε περαιτέρω λεπτομέρειες, ο κ. Steiner αποκάλυψε ότι το νέο ηλεκτρικό crossover θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα, ενώ θα έχει διάφορες εκδόσεις με μικρότερες ή μεγαλύτερες μπαταρίες, οι οποίες θα αυξομειώνουν και την αυτονομία του.

Πάντως και προετοιμάζοντας το κοινό και για την πρώτη ηλεκτρική Porsche 911 της ιστορίας, η γερμανική φίρμα θα αποκαλύψει προς τα τέλη του 2018 και μια έκδοση της 911 με ένα υβριδικό plug-in σύστημα κίνησης, το οποίο θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση της κορυφαίας Porsche, χωρίς όμως το αυτοκίνητο να χάσει τον δεδομένο δυναμικό του χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα