Εκατό χιλιάδες BMW i3!

Έναν αριθμό ορόσημο πέτυχε πριν λίγες μέρες το BMW Group καθώς από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Λειψίας πέρασε το i3 υπ’ αριθμόν 100.000!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Με δεδομένη τη δέσμευση της BMW σε ότι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση, μέσω της δημιουργίας και της σειράς «i», ήταν αναμενόμενο αυτό το επίτευγμα να γιορταστεί ανάλογα.

Ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW

AG, και ο Διευθυντής του εργοστασίου Hans-Peter Kemser γιόρτασαν το ορόσημο με τον Πρωθυπουργό της Σαξονίας, Stanislaw Tillich, άλλους προσκεκλημένους και εργαζόμενους του συγκεκριμένου εργοστασίου. Στην εκδήλωση, οι Krüger και Kemser παρουσίασαν επίσης το επόμενο μέλος της οικογένειας BMW i, το BMW i8 Roadster, σε μορφή καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου. Η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2018.

«Είμαστε περήφανοι για την παραγωγή του 100.000ού BMW i3 στη Λειψία. Είναι ένας γνήσιος πρωτοπόρος της τεχνολογίας. Με την BMW i στην πρώτη γραμμή, σκοπεύουμε να διατηρήσουμε τον ηγετικό ρόλο μας, ως premium κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στο μέλλον. Τώρα προσδοκούμε στο επόμενο μέλος της οικογένειας BMW i, το i8 Roadster, που θα ενισχύει την πρωτοκαθεδρία μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το 2025, θα προσφέρουμε στους πελάτες μας συνολικά 25 μοντέλα με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Για το συμφέρον της βιωσιμότητας, σήμερα παρουσιάζουμε μία φιλοσοφία για δεύτερη ζωή των μπαταριών υψηλής τάσης του BMW i3. Με τη Στρατηγική NUMBER ONE > NEXT, τα οράματά μας προχωρούν πέρα από το αυτοκίνητο αυτό καθαυτό, και υποστηρίζουμε την αλλαγή στη βιομηχανία μας με εντελώς νέες μεθόδους και επιχειρηματικά μοντέλα», δήλωσε ο Krüger.

Η μαζική παραγωγή του BMW i3 ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013. Το BMW Group έχει επενδύσει συνολικά 400 εκατομμύρια Ευρώ στην παραγωγή μοντέλων της σεράς i στη Λειψία, δημιουργώντας πάνω από 800 θέσεις εργασίας. Η τρέχουσα καθημερνή παραγωγή του i3 υπερβαίνει τις 120 μονάδες, με ετήσιο όγκο παραγωγής το 2016, τα 26.631 οχήματα.

Η παραγωγή στη Λειψία περιλαμβάνει εξαρτήματα από ανθρακονήματα και βαμμένα πλαστικά εξαρτήματα για τα εξωτερικά πάνελ, φανοποιείο και αίθουσα συναρμολόγησης BMW i.

Η μαζική παραγωγή του i8 ξεκίνησε το Μάιο του 2014 και συνολικά 2.783 οχήματα έφυγαν από το εργοστάσιο το 2016. Η παραγωγή του επιτυχημένου, υβριδικού σπορ είναι από οκτώ έως δέκα οχήματα την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα