Έχασε το προβάδισμα η Mercedes;

Μετά τη Σιγκαπούρη για δεύτερο συνεχή αγώνα η W08 κάθε άλλο παρά αχτύπητη εμφανίστηκε.

TAKHΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Στους στενούς δρόμους της Μαρίνα Μπέι πιθανόν ένα μονοθέσιο με το μεταξόνιο της Mercedes να μην βολεύονταν, οι μεγάλες ευθείες της Σεπάνγκ όμως αναδεικνύουν το πλεονέκτημα ισχύος της υβριδικής μηχανής της Mercedes. Αυτό είναι ξεκάθαρο κατά την άποψή μου από την τελική δεκάδα στη Μαλαισία. Σ’ αυτή βρίσκονται και τα 6 μονοθέσια

που χρησιμοποιούν υβριδική μηχανή Mercedes. Στην 7η θέση όμως βρίσκεται η McLaren Honda του Στόφελ Βαντούρν ένα μονοθέσιο που υστερεί σημαντικά σε ισχύ παρά τις τελευταίες βελτιώσεις της Honda.

Αυτό δεικνύει ότι το χθεσινό Μαλαισιανό GP δεν ήταν ένας συνηθισμένος αγώνας στη Σεπάνγκ. Πέρυσι στρώθηκε νέα άσφαλτος στην πίστα λίγες μέρες πριν τον αγώνα. Στον περσινό αγώνα δεν είχε προλάβει να κατασταλάξει στην τελική της θέση η πίσσα, η τραχύτητα του οδοστρώματος άλλαξε φέτος. Τα ελαστικά φθείρονται πλέον πολύ λιγότερο είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι οδηγοί έκαναν μια αλλαγή στον αγώνα και η Pirelli για πρώτη φορά στην ιστορία του Μαλαισιανού GP πήγε εκεί την πολύ μαλακή γόμα.

Η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν 20 βαθμούς πιο χαμηλή από πέρυσι: Φέτος είχε 39 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα. Η βροχή και η κόκκινη σημαία στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής επηρέασε την προσπάθεια ομάδων/οδηγών να μαζέψουν δεδομένα για τη φθορά των ελαστικών. Στη Mercedes έφεραν στη Σεπάνγκ νέο αεροδυναμικό πακέτο. Δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν όσους γύρους ήθελαν την Παρασκευή ώστε να σετάρουν το μονοθέσιο με τη νέα αεροδυναμική. Ο Χάμιλτον αποφάσισε να μη ρισκάρει και επέστρεψε στο παλιό γνώριμο πακέτο αεροδυναμικής. Ο Μπότας υποχρεωτικά κράτησε το νέο! Όπως φάνηκε στον αγώνα το μονοθέσιό του, υστερούσε σημαντικά έναντι των Red Bull ενώ τον πέρασε και ο Φέτελ που είχε εκκινήσει τελευταίος. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως για πρώτη ίσως φορά εγώ και καιρό δεν έχουν πετύχει στο update στη Mercedes. Δεν δουλεύει η αναβάθμιση που επιχειρούν!

Ταυτόχρονα Red Bull και Ferrari έχουν βελτιωθεί αισθητά. Στην πραγματικότητα λοιπόν οι δυο ομάδες προόδευσαν περισσότερο από τη Mercedes και μηδένισαν τη διαφορά φτάνοντας τους πρωταθλητές σε δυναμική ή και ξεπερνώντας τους. Σίγουρα στη Γερμανική εταιρεία αντιλαμβάνονται ότι αν θέλουν να παραμείνουν πρώτοι κάτι πρέπει να γίνει. Προφανώς δεν προλαβαίνουν στη Σουζούκα αυτή την Κυριακή 8/10 όμως είναι επιβεβλημένο να επιχειρήσουν αλλαγές για τους επόμενους αγώνες σε ΗΠΑ και Μεξικό.

Με τα προβλήματα αξιοπιστίας των Ferrari στη Μαλαισία ο Χάμιλτον διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα από το Φέτελ στους 34 βαθμούς ενώ απομένουν 125 ακόμη βαθμοί να μοιραστούν σε 5 αγώνες. Ο Φέτελ για να πάρει τον τίτλο χωρίς ν’ ασχολείται με τα αποτελέσματα του Χάμιλτον χρειάζεται μόνο νίκες στους 5 τελευταίους αγώνες. Αυτό φαντάζει ακατόρθωτο με τα σημερινά δεδομένα. Επιπλέον στους κατασκευαστές η Mercedes με 118 βαθμούς προβάδισμα ενώ απομένουν 215 να μοιραστούν στους 5 τελευταίους αγώνες λογικά έχει σφραγίσει τη διατήρηση του τίτλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα