Δοκιμάζουμε το Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition

Με ένα τεράστιο σε μήκος μαύρο αμάξωμα, άπλετη ευρυχωρία εντός, υψηλή θέση οδήγησης και απαράμιλλη ευκολία χρήσης αναλογικά με το μέγεθος, το Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition μας προκαλεί για μια διαφορετική δοκιμή-προσέγγιση, σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα…

Δοκιμή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ([email protected])

Μπορεί να μην είμαστε οι επαγγελματίες στο χώρο των van με ή χωρίς παράθυρα στο πίσω τμήμα, αλλά αυτό το πολυτελές μικρό «λεωφορείο» της γερμανικής φίρμας, μας έβαλε κυριολεκτικά σε σκέψεις. Χωρά τους πάντες και τα πάντα, δεν διαλύεται στα εκτός συνετέθη και σε βάζει

στο μαγικό κόσμο των μεγάλων σε μεταφορικές δυνατότητες οχημάτων. Η Dark Edition εδώ, είναι μία νέα αναβαθμισμένη έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες μετακινήσεων των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και των μικρότερων καταλυμάτων, των boutique hotels ή των ξενώνων. Η Dark προσδίδει στο ήδη εντυπωσιακό Vito Tourer ακόμη περισσότερη πολυτέλεια και άνεση, ενσωματώνοντας στη βασική έκδοση ένα πλούσιο πακέτο προαιρετικού εξοπλισμού, το οποίο για τον αγοραστή μεταφράζεται σε όφελος έως 4.850€. Το Vito Tourer είναι ήδη περιζήτητο για τα συστήματα ασφαλείας του, την οδηγική του συμπεριφορά, τα εντυπωσιακά χαμηλά για την κατηγορία του επίπεδα κατανάλωσης και την απαράμιλλη ποιότητά του. Το Dark Edition είναι κάτι παραπάνω: ένα όχημα προορισμένο να κάνει τη διαφορά. Το όχημα που θα εκτιμήσουν οι πελάτες και θα ανταμείψει τον επιχειρηματία για την επιλογή του.

Ο γενναίος εξοπλισμός της έκδοσης Dark Edition αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των υψηλών απαιτήσεων του σύγχρονου επαγγελματία της Ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Η Dark προσδίδει στο γερμανικό μοντέλο περισσότερη πολυτέλεια και άνεση, ενσωματώνοντας στη βασική έκδοση ένα πλούσιο πακέτο προαιρετικού εξοπλισμού, το οποίο για τον αγοραστή μεταφράζεται σε όφελος έως 4.850 ευρώ. Ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το Dark Edition του σε ένα από τα τρία (3) μεταλλικά χρώματα: Μαύρο του οψιδιανού, μπλε του καβανσίτη ή γκρι της πέτρας. Επιπλέον διαθέτει επένδυση των τροχών, προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος και καθίσματα επενδυμένα με μαύρο leatherette. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής στην τοποθέτηση των πίσω καθισμάτων καθώς το όχημα διαθέτει σύστημα επιλογής για την αντικριστή τοποθέτησή τους.

Το Vito Tourer εφοδιάζεται με κορυφαία συστήματα ασφαλείας στο βασικό εξοπλισμό του όπως το πρότυπο και δοκιμασμένο σύστημα Υποβοήθησης Πλευρικών Ανέμων Crosswind Assist, το Attention Assist και το τελευταίας γενιάς Adaptive ESP ενισχύει εξίσου την προστασία και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου. Μοναδικά στην κατηγορία του, το προαιρετικό σύστημα Collision Prevention Assist που επιβλέπει συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών PRE-SAFE® που μπορεί να αναγνωρίσει έγκαιρα κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις ενεργοποιώντας προληπτικά τα συστήματα ασφαλείας.

το Vito Tourer έχει χώρο για έξι άτομα στην καμπίνα επιβατών. Το εξωτερικό κάθισμα της 2ης σειράς, με την λειτουργία Easy-Entry επιτρέπει την άνετη πρόσβαση στην 3η σειρά καθισμάτων. Αν χρειάζεται, μπορεί και να αφαιρεθεί πλήρως. Χάρη στην μεταβλητή διαμόρφωση των καθισμάτων, το όχημα μπορεί να τροποποιηθεί για να χωρέσει πέντε, τρεις, ή και δύο επιβάτες. Η ευελιξία αυτή οφείλεται στις βάσεις καθισμάτων με δυνατότητα γρήγορης απασφάλισης. Αν χρειάζεται να μεταφερθούν ογκώδη αντικείμενα, η αφαίρεση των πάγκων μετατρέπει ταχύτατα την καμπίνα επιβατών σε έναν ευρύχωρο χώρο φόρτωσης.

O diesel κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει 114 ίππους και 27,5 kgm ροπής, τιμές οριακές για το βαρύ αμάξωμα ειδικά με φορτίο στο εσωτερικό ή σε ανηφόρες. Παρόλα αυτά με τη σωστή χρήση μπορείς να κινηθείς αξιοπρεπώς εκμεταλλευόμενος τα αποθέματα ροπής στις χαμηλές στροφές. Ο ήχος παραπέμπει στην επαγγελματική έκδοση, όπως και ο χειρισμός του μεγάλου αμαξώματος στο δρόμο. Ωστόσο, η διάθεση φτιάχνει απευθείας, κυρίως όταν η παρέα επιβιβαστεί στην αχανή και πρακτική από κάθε άποψη καμπίνα και η βόλτα αφ’ υψηλού ξεκινήσει με χαμόγελο και κέφι. Ο εκδρομικός χαρακτήρας του Vito δεν διακυβεύεται σε καμία περίπτωση. Το τράβηγμα από χαμηλά παρά την περιορισμένη ωφέλιμη περιοχή ικανοποιεί στην αστική κίνηση και το κιβώτιο κουμπώνει σωστά τις σχέσεις. Η άνεση της ανάρτησης με τις ξερές αναπηδήσεις δεν διεκδικεί δάφνες, ενώ το μακρύ μεταξόνιο απαιτεί ανοιχτό δρόμο για να αξιοποιηθεί. Κατανάλωση και φρένα τέλος, κυμαίνονται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα σχεδιασμένα ειδικά για τον τουριστικό κλάδο, με εποχιακές δόσεις ή δυνατότητα αποπληρωμής έως και 84 μήνες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 1.598 cc

Ισχύς: 114 PS/3.800 rpm

Ροπή: 27,5 kgm/1.500 rpm

Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς

Επιτάχυνση 0-100 km: 14,4 sec

Τελική ταχύτητα: 169 km/h

Μικτή κατανάλωση (/100 km): 9,0 lt (δοκιμής)

Κιβώτιο: Μηχανικό 6 σχέσεων

Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 5.140/1.928/1.890 mm

Τιμή: Από 38.757 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα