Αυτό είναι το νέο Kia Stonic

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου μικρού crossover της Kia κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και μας αποκαλύπτουν τα πάντα για το νέο Stonic.


To νέο Kia Stonic μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Hyundai Kona, που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Θα ενταχθεί και αυτό με τη σειρά του στην κατηγορία των μικρών/compact crossovers.

Οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου μας δείχνουν ένα αρκετά ελκυστικό αμάξωμα με έντονες καμπύλες. Στο μπροστινό

μέρος ξεχωρίζει η μακρόστενη μάσκα (παρόμοια με εκείνη του νέου Rio) και τα φωτιστικά σώματα LED, ενώ η διχρωμία του αμαξώματος (ανθρακί και πορτοκαλί) μας προϊδεάζει για αρκετές επιλογές εξατομίκευσης με διάφορους συνδυασμούς. Η εξωτερική εικόνα του Stonic συμπληρώνεται με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα περιφερειακά προστατευτικά spoilers. Σύγχρονη είναι και η εικόνα του πίσω μέρους.

Στο εσωτερικό τώρα, η ατμόσφαιρα είναι παρόμοια με εκείνη του Kona, με κάποιες διαφορές να εντοπίζονται στον πίνακα οργάνων. Και εδώ αναμένουμε τη χρήση πολλών τεχνολογικών στοιχείων ενεργητικής & παθητικής ασφάλειας, αλλά και συνδεσιμότητας.

Όσον αφορά την γκάμα των μηχανικών συνόλων θα υπάρχουν-μεταξύ άλλων-ο 1.000άρης υπερτροφοδοτούμενος 3κύλινδρδος με τα 120 άλογα, ένας ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας στα 1,4 λτ., όπως επίσης και ένα μοτέρ πετρελαίου στα 1.600 κυβικά εκατοστά.

Τέλος, το ντεμπούτο του νέου Kia Stonic αναμένεται στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα