Ανακοίνωσε επίσημα τον Perez η McLaren

Αφού οι ειδήσεις έκαναν το γύρο του κόσμου και τις μάθατε πρωί-πρωί από το NewsAuto, ήρθε η ώρα των ανακοινώσεων. Η McLaren ήταν η πρώτη που εξέδωσε τη δική της σχετικά τη πρόσληψη του Σέρχιο Πέρεζ.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, που δεν κάνουν καμία αναφορά στον Hamilton, αυτή είναι πολυετής, χωρίς όμως να ορίζεται η ακριβής της διάρκεια ή κάποιες άλλες λεπτομέρειες της

συμφωνίας.

«Μία σειρά επικών εμφανίσεων, οι τρεις παρουσίες του στο βάθρο και το εντυπωσιακός ταχύτερος γύρος στο Grand Prix του Μονακό, μας απέδειξαν πως ο Σέρχιο δεν υστερεί σε ταχύτητα και δέσμευση. Παρακολουθούσαμε στενά τη πρόοδο του εδώ και μήνες και τώρα που έγινε μέλος της Vodafone McLaren Mercedes, καθήκον μας είναι να τον βοηθήσουμε να εξελιχθεί και να βελτιώσει τις ικανότητες του, στα επόμενα χρόνια της καριέρας του. Ενώνοντας τον Σέρχιο με τον Τζένσον (Μπάτον), θα έχουμε σημαντικό εύρος σε οδηγική ικανότητα. Ο Τζένσον είναι ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του σπορ και ο συνδυασμός της ταχύτητας του, με την αγωνιστική του πανουργία, τον καθιστούν ικανό για νίκη σε κάθε Grand Prix του κόσμου. Ενώ ο Σέρχιο ακόμα εξελίσσει τη παλέτα των ικανοτήτων του, είμαστε πεπεισμένοι πως δεν είναι μόνο ταλαντούχος και γρήγορος αλλά ταυτόχρονα διατεθειμένος και αποφασισμένος να μάθει. Μπορεί να εξελιχθεί σε διεκδικητή του τίτλου. Η ένταξη του στην ομάδα μας, εξασφαλίζει πως θα έχουμε ένα πολύ ισχυρό οδηγικό δίδυμο ενόψει της νέας σεζόν», ανέφερε ο επικεφαλής της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς.

Από την πλευρά του, ο Μεξικανός τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που έγινα οδηγός της Vodafone McLaren Mercedes. Είναι μία από τις σπουδαιότερες ομάδες στην ιστορία της φόρρμουλα 1! Για περισσότερα από 40 χρόνια, η McLaren είναι η ομάδα για την οποία θέλει να οδηγήσει κάθε οδηγός. Μεγάλος με σπουδαίες ιστορίες από τους τίτλους και τους θριάμβους του Ayrton Senna με τη McLaren. Είναι τιμή μου που με επέλεξαν για να βρίσκομαι στο πλευρό του Τζένσον από το 2013».

O Πέρεζ έκανε ντεμπούτο πέρυσι με τη Sauber, για λογαριασμό της οποίας έχει συμμετάσχει σε 32 Grand Prix, ανεβαίνοντας τρεις φορές στο βάθρο, όλες φέτος, σε Μόντρεαλ, Βαλένθια και Μόντσα. Μέχρι… σήμερα, αποτελούσε μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της Ferrari!

Keywords
Τυχαία Θέματα