Αυτό είναι το νέο TVR Griffith των 510 ίππων

18:37 8/9/2017 - Πηγή: NewsAuto

Το νέο μοντέλο της TVR κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood Revival και εντυπωσιάζει με την επιθετική του εμφάνιση. Ας γνωρίσουμε το νέο Griffith.

Κώστας Φούζας ([email protected])

Μετά από αρκετά σκίτσα και τίζερ εικόνες, η βρετανική φίρμα αποκαλύπτει το νέο TVR Griffith. Το μοντέλο θα λανσαριστεί στις αρχές του 2018 και το κόστος του στην Αγγλία θα ξεκινά από τις 90.000 λίτρες περίπου.

Από τις εικόνες βλέπουμε ότι η σχεδίαση του Griffith είναι σχεδόν πολεμική, με το ενδιαφέρον να

επικεντρώνεται στους τεράστιους τροχούς, τη μεγάλη αεροτομή, τον ιδιαίτερα δυναμικό διαχύτη που φιλοξενεί τις απολήξεις των εξατμίσεων και τα διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα. Το βρετανικό sportcar βασίζεται σε πλαίσιο από ανθρακόνημα- κατά κύριο λόγο-και έτσι το βάρος του βρίσκεται κάτω από τα 1.250 κιλά (μήκος 4.314 χλστ., πλάτος 1.850 χλστ. & ύψος 1.239 χλστ.).

Κάτω από το καπό του πισωκίνητου μοντέλου υπάρχει ένας 5λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας V8 της Cosworth με απόδοση 510 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η TVR αναφέρει πως η τελική ταχύτητα φτάνει στα 320 km/h και η επιτάχυνση 0-100 ολοκληρώνεται σε χρόνο κάτω των 4 δευτερολέπτων. Στα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία τώρα, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω από τον εμπρός άξονα και έτσι η αναλογία βάρους βρίσκεται στο 50:50. Παράλληλα υπάρχουν στάνταρ ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.

Το εσωτερικό του TVR Griffith είναι λιτό σε σχεδίαση και το σύνολο του ταμπλό έχει επένδυση από Alcadara. Περιφερειακά του ψηφιακού πίνακα οργάνων υπάρχουν στρογγυλά buttons, μεταξύ των οποίων και αυτά που ρυθμίζουν τα προφιλ οδήγησης ανάλογα με τις απαιτήσεις, ενώ εντυπωσιακός είναι ο μικρός λεβιές ταχυτήτων με τις κοντές διαδρομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα