Volvo XC90: Ο “Βασιλιάς” των πωλήσεων στα μεγάλα πολυτελή SUV

Το Σουηδικό SUV, συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή πορεία και στην Ελληνική αγορά, διατηρώντας με διαφορά την πρώτη θέση των πωλήσεων ανάμεσα στα μεγάλα, πολυτελή SUV.

Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς το XC90 κατέγραψε 98 ταξινομήσεις, που του χαρίζουν μερίδιο 41,5% στην κατηγορία του. Με λίγα λόγια τέσσερα στα δέκα μεγάλα πολυτελή SUV που πωλήθηκαν στην Ελλάδα

από την αρχή του έτους, είναι XC90. Αξίζει να τονιστεί ότι το μερίδιο αυτό είναι υπερδιπλάσιο του αυτοκινήτου που ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Η κατηγορία των μεγάλων SUV είναι πολύ ιδιαίτερη, με τον ανταγωνισμό να είναι έντονος. Κορυφαίοι κατασκευαστές παρουσιάζουν πολυτελή μοντέλα με ότι πιο προηγμένο διαθέτουν τεχνολογικά καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές είναι πολύ απαιτητικοί και δαπανούν ένα αρκετά σεβαστό ποσό για την αγορά αυτοκινήτου.

Το XC90 ήδη από τις πρώτες εβδομάδες που λανσαρίστηκε βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων. Το 2015, παρότι είχε λιγότερους από έξι μήνες παρουσίας στην αγορά, κατέκτησε αμέσως την πρώτη θέση σημειώνοντας μερίδιο αγοράς διπλάσιο του δεύτερου μοντέλου.

Αντίστοιχη ήταν η επιτυχία και το 2016, πρώτη πλήρης χρονιά παρουσίας του XC90 στην ελληνική αγορά. Οι συνολικά 201 ταξινομήσεις του νέου XC90 στην Ελλάδα το 2016, αντιστοίχησαν σε ποσοστό 48,3% στην κατηγορία του, ή το ακόμα πιο εντυπωσιακό 51,4%, όσον αφορά στο premium τμήμα της κατηγορίας.

To XC90 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της ανανεωμένης Σειράς 90 της Volvo. Το πρώτο μοντέλο που παρουσίασε η σουηδική μάρκα βασισμένο στη SPA (Scalable Product Architecture), τη Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος πάνω στην οποία ακολούθησαν τους τελευταίους μήνες τα τρία υπόλοιπα μοντέλα της Σειράς 90 (S90, V90 και V90 Cross Country). Παράλληλα, πριν μερικές μέρες παρουσιάστηκε και το νέο XC60, το μεσαίο SUV της Volvo που επίσης είναι «χτισμένο» στη SPA και που κάνει προσιτά τα χαρακτηριστικά της Σειράς 90 σε ευρύτερο κοινό και σε πιο μικρό, πιο compact σχήμα.

Όμως στο νέο XC60 η Volvo παρουσίασε και κάποιες νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, με κοινό χαρακτηριστικό την ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης. Τα νέα συστήματα ασφάλειας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν αυτόματη ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι και δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό για ακόμα καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει πιθανές επικείμενες συγκρούσεις. Πλέον, οι τεχνολογίες αυτές είναι άμεσα διαθέσιμες και στο XC90.

To Volvo XC90 διατίθεται αποκλειστικά με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, σε διάφορα επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 190 ίππους για την πετρελαιοκίνητη D4 έως 421 ίππους, για την T8 Twin Engine υβριδική έκδοση με το πρόγραμμα αναβάθμισης της Polestar. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής ξεκινούν από τα 69.970 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα