Video: Συγκρίνοντας Hamilton και Schumacher…

Ο πρόλογος είναι απαραίτητος και ξεκαθαρίζει πως ο συντάκτης αυτού του άρθρου θεωρεί πως άμεση σύγκριση ανάμεσα σε οδηγούς με οδήγησαν παρά μόνο λίγα χρόνια στην ίδια περίοδο της Formula 1 και με διαφορετικά μονοθέσια, δεν είναι δόκιμη. Συγκρίνοντας λοιπόν αριθμούς και όχι αξία, ας δούμε πως τα έχει πάει ο Lewis Hamilton σε σχέση με τον Michael Schumacher.

ΤΟΥ

ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Βρετανός πανηγύρισε χθες την 68η pole position της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ισοφάρισε το ρεκόρ που κατείχε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Δέχθηκε για αυτό το επίτευγμα τα συγχαρητήρια της οικογένειας Schumacher και είπε πολλά σχετικά με τον θρύλο του σπορ (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Πως συγκρίνονται όμως οι αριθμοί των δύο; Το επίσημο account της Formula 1 στο twitter παρουσίασε ένα video γεμάτο ενδιαφέροντα infographics σχετικά με την πορεία τους. Σε πόσες σεζόν απλωνόταν η καριέρα τους στην F1, σε πόσα GP έτρεξαν, πόσες από αυτές της pole πήραν με κάθε ομάδα, πότε πήραν την πρώτη τους, σε ποια σεζόν πήραν τις περισσότερες και σε ποια σιρκουί ήταν πιο επιτυχημένοι.

Όλα αυτά βέβαια με τον αστερίσκο πως ο Hamilton έχει δρόμο ακόμα μπροστά του και πως οι δικοί του αριθμοί αφορούν σε 200 Grand Prix ενώ του Schumi σρ 247.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βρετανός χρειάστηκε 200 αγώνες για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό των Pole Positions, ενώ ο Schumi 247. Δείτε στο παρακάτω video που ετοίμασε η επίσημη τηλεόραση της Formula 1 και που συγκρίνει την πορεία των δύο οδηγών. Περισσότερα πατώντας play!

ICYMI

Michael Schumacher and @LewisHamilton – their joint pole record by numbers #F1 #BelgianGP pic.twitter.com/QMz9zpuYC1

Formula 1 (@F1) August 27, 2017

Πέρα από τις 68 pole, ο Hamilton μετράει ήδη 57 νίκες, 110 παρουσίες στο βάθρο, 37 ταχύτερους γύρους και 3 παγκόσμιους τίτλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα