VW Golf Mk1: Ο παλιός είναι αλλιώς (vid)

Ένα από τα κλασικότερα μοντέλα της σύγχρονης αυτοκίνησης είναι ασφαλώς το πρώτης γενιάς VW Golf, ένα αυτοκίνητο που θεωρείται προπομπός των σημερινών μοντέλων παραγωγής.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Το συγκεκριμένο μοντέλο, στην έκδοση GLS, του οποίου τις εξωφρενικές επιδόσεις και επιταχύνσεις θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, έχει δεχθεί και τις ανάλογες μηχανικές βελτιώσεις.

Η σημαντικότερη από αυτές αφορά

τον κινητήρα, ο οποίος κατά τον ιδιοκτήτη του αποδίδει 455 PS, χωρίς να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιες αλλαγές έχει υποστεί. Εάν όντως ισχύει η παραπάνω ισχύς, απλά να αναφέρουμε ότι το νέο Ford Focus RS διαθέτει κατά σχεδόν 100 PS χαμηλότερη ιπποδύναμη.

Εκτός των αλλαγών του κινητήρα, το βελτιωμένο Golf διαθέτει μεγαλύτερης διαμέτρου δισκόφρενα και τροχούς, ενώ στην καμπίνα έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο roll cage.Η μεγάλη όμως ισχύς θέλει και τις απαραίτητες αλλαγές στο πλαίσιο, αλλά και στη μετάδοση, κάτι που πιθανότατα δεν επεδίωξε ο οδηγός-ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Golf. Για το λόγο αυτό, όπως φαίνεται και στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «RACE 1000» στη Γερμανία, δυσκολεύεται αρκετά να βρει την ανάλογη πρόσφυση, ιδίως στις αλλαγές από πρώτη σε δεύτερη σχέση, καπνίζοντας αρκετά τα ελαστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα