O Hamilton μπλέκει με τα… εσωτερικά της Ferrari

Όταν υπάρχει μεγάλη μάχη για τον τίτλο, κάθε μικρή λεπτομέρεια, εντός και εκτός πίστας, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχοντας αυτό κατά νου, ο Lewis Hamilton έκανε μία «πολιτική» δήλωση μετά το πέρας του Grand Prix του Μονακό.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1, [email protected])

Στον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος η Ferrari έκανε το 1-2 στις κατατακτήριες και το 1-2 στον αγώνα. Ωστόσο ενώ ο Kimi Raikkonen

πήρε την pole position, με όπλο τη διαφορετική στρατηγική ο Sebastian Vettel πήρε τη νίκη! Μία νίκη πολύ σημαντική αφού με τον Hamilton έβδομο, του επέτρεψε να αυξήσει τη μεταξύ τους διαφορά στους 25 βαθμούς.

Βλέποντας και τα… μούτρα του Kimi στις απονομές, ο Hamilton βρήκε ευκαιρία να προσπαθήσει να αποσταθεροποιήσει τους κόκκινους.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα πως η Ferrari έχει επιλέξει ποιος είναι ο Νο1 οδηγός της, άρα θα κάνουν ότι μπορούν ώστε ο Sebastian να παίρνει τα μέγιστα σε κάθε Grand Prix. Μέσω στρατηγικής, είναι δύσκολο το μονοθέσιο που προηγείται να βρεθεί πίσω από εκείνο που ακολουθεί. Εκτός αν αποφασίσει μέσω της στρατηγικής αυτής η ομάδα να ευνοήσει έναν συγκεκριμένο οδηγό. Άρα για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα», είπε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη μεικτή ζώνη του GP του Πριγκιπάτου.

Τώρα, το τι λόγο έχει για τη στρατηγική και τις επιλογές των αντιπάλων του, είναι ένα άλλο θέμα. Ειδικά από τη στιγμή που ανάλογο καθεστώς ισχύει και στη δική του ομάδα. Όχι βέβαια πως αυτό είναι κάτι κατακριτέο. Οι team orders δεν απαγορεύονται από τους κανονισμούς και αποτελούν τον πιο υγιή τρόπο να κάνει πρωταθλητισμό μία ομάδα που έχει να αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα