Nέο ηλεκτρικό πρωτότυπο από την BMW

10:23 8/9/2017 - Πηγή: NewsAuto

H γερμανική φίρμα θα μας αποκαλύψει ακόμη ένα πρωτότυπο μοντέλο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το συγκεκριμένο θα αποτελέσει τη βάση για ένα αυτοκίνητο παραγωγής που θα ενταχθεί στην οικογένεια «i».

Κώστας Φούζας ([email protected])

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η BMW δουλεύει πάνω σε ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί

ανάμεσα στα i3 & i8, ως μια πιο οικογενειακή-πρακτική λύση. Μάλιστα, πηγές από τη γερμανική φίρμα υποστηρίζουν ότι το τελικό μοντέλο παραγωγής, που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί i5, θα ανταγωνιστεί ευθέως και το Tesla Model S που ήδη διαγράφει μια μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Από την πρώτη teaser εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η BMW διακρίνουμε ένα 4θυρο αμάξωμα με κουπε στοιχεία στο τελείωμα της πίσω οροφής. Το εμπρόσθιο μέρος έχει πολλά κοινά στοιχεία με το i3, αλλά με μεγαλύτερη μάσκα, και παράλληλα υπάρχει διχρωμία στους προφυλακτήρες (παρακάτω μπορείτε να δείτε 2 ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές εικόνες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο δείχνοντάς μας πως θα μπορούσε να είναι το μοντέλο παραγωγής).

Σε τεχνικό επίπεδο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο i5 θα εξοπλίζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, αλλά και με νέα γενιά μπαταριών που καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και έχουν μειωμένο βάρος σε σύγκριση με τις υπάρχουσες. Τέλος, η συνολική ισχύς των ηλεκτροκινητήρων αναμένεται να ξεπερνά τους 350 ίππους και ταυτόχρονα η αυτονομία κίνησης του ηλεκτρικού μοντέλου θα υπερβαίνει τα 500 χιλιόμετρα. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένουμε τις επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα