NEVS InMotion Concept: Η μετακίνηση αύριο… (vid)

Η σουηδική εταιρία NEVS γνωστή από τα τελευταία 9-3 τα οποία παρουσίασε πρόσφατα, έφερε στη ζωή ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο. Το NEVS InMotion μας εισάγει στην επόμενη μέρα της αυτοκινητικής σκηνής, με ένα φουτουριστικό σχήμα πλημμυρισμένο από σύγχρονες τεχνολογίες.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο θυμίζει έντονα διαστημικό όχημα που πραγματοποιεί διαδρομές από γαλαξία σε γαλαξία. Στους μεγαλύτερους θα θυμίσει εκείνη την αξέχαστη παιδική σειρά (Sport Billy) που

μεσουράνησε τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι τροχοί είναι κρυμμένοι, ενώ στο πλάι υπάρχει μια τεράστια πόρτα η οποία ανοίγει προς τα πάνω.

Το σουηδικό πρωτότυπο είναι πλήρως αυτόνομο (στάδιο 5), ενώ υπερπαραγωγή αποτελούν τα καθίσματα-πολυθρόνες τα οποία δύναται να ελέγχονται μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής. Σε τέτοιου είδους οχήματα, ο φωτισμός είναι απόκοσμος και η άνεση απαράμιλλη, προκειμένου οι πολυάσχολοι επιβάτες να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο από τη διαδρομή.

Εκτός από αυτόνομο, το InMotion Concept είναι και εντελώς ηλεκτρικό, αφού φορτίζει με την αρωγή ασύρματου φορτιστή σε μικρό χρονικό διάστημα. Ατό θα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, κάπως έτσι θα μοιάζουν τα οχήματα του αύριο, δίνοντας άλλη εικόνα στις μεγαλουπόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα