LIVE από Πελοπόννησο: Οδηγούμε το νέο Opel Grandland X

Το Grandland X της Opel, το είχαμε δει από κοντά πριν από κάποιους μήνες στο Μιλάνο και τώρα το οδηγούμε επιτέλους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ορεινή Αχαΐα. Αποτελεί ίσως τον καλύτερο τρόπο για να ολοκληρώσει η γερμανική φίρμα τη γκάμα των crossover της.

Αποστολή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ([email protected])

Το Grandland X διαθέτει μήκος 4.477 mm, πλάτος 1.844 mm αλλά και ύψος 1.636 mm. Αυτό σημαίνει

20 cm περισσότερα συγκριτικά με το Crossland X που είδαμε πρόσφατα. Οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές όπως καταλαβαίνετε έχουν την τιμητική τους, με το μεγάλο Opel να μην λησμονεί την άνεση και την πολυτέλεια. Το Grandland X να πατά επάνω στο πάτωμα του Peugeot 3008. Το γερμανικό SUV πρόκειται να διαθέτει όλο τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας των υπόλοιπων ακριβών μοντέλων της Opel με ότι αυτό συνεπάγεται στα νέα συστήματα.

Αντί της τετρακίνησης, διαθέτει προαιρετικά το σύστημα Grip Control της γαλλικής φίρμας με τα πέντε προγράμματα λειτουργίας. Σύγχρονη είναι και η εικόνα του εσωτερικού, με μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, με τους άκρως απαραίτητους διακόπτες και μόνο και με έναν πίνακα οργάνων που έχει ένα χαρακτηριστικό περίγραμμα.

Ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης της μάρκας, καθώς και πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, τα οποία θα μπορούν να φορτίζονται και ασύρματα. Φυσικά δεν θα λείπει και το σύστημα συνδεσιμότητας OnStar, που πλέον περιλαμβάνει και νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρων στάθμευσης.

Στον τομέα των κινητήρων, διαθέσιμοι στη χώρα μας θα είναι ο 1200άρης βενζίνης με 130 PS (τιμές από 24.500 ευρώ) και ο 1.6 lt diesel CDTi με 120 PS (από 26.300 ευρώ). Αμφότεροι προέρχονται από το γκρουπ PSA. Κινητήριοι τροχοί θα είναι οι εμπρός, ενώ το προαιρετικό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (Grip Control) θα εξασφαλίζει καλή πρόσφυση και σε δύσκολες συνθήκες, ειδικά αν συνδυάζεται και με λάστιχα M&S. Ταυτόχρονα ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει και μεταξύ 5 προγραμμάτων οδήγησης. Τα συστήματα ασφαλείας είναι πολλά, ότι δηλαδή περιλαμβάνει στο μενού ο όμιλος.

Στο δρόμο, το Grandland X πατά με περίσσια σιγουριά στον ασφαλτοτάπητα, απαλλαγμένο από τις ανασφάλειες των μικρότερων αδελφών του. Άνετο, ήσυχο, εύκολο στην οδήγηση και ασφαλές δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να ταξιδέψεις μαζί του αρκετές ώρες δίχως να το μετανιώσεις ή να κουραστείς. Ψηφίζει κυρίως άνεση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός πιο σβέλτου ρυθμού κρύβοντας κυρίως το ύψος του.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης & Χρήστος Καραγιωργάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα