H Range Rover θέλει να «χτυπήσει» την Bentley

10:15 8/7/2017 - Πηγή: NewsAuto

H επιτυχία της Bentayga, του πρώτου SUV στην ιστορία της Bentley, φαίνεται ότι θορύβησε την Range Rover, η οποία φέρεται να ετοιμάζει το…αντίπαλο δέος.


Kώστας Φούζας ([email protected])

Εμφύλιος πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει στο «πολυτελές» βρετανικό στρατόπεδο. Η κίνηση της Bentley να λανσάρει το πρώτο SUV στην ιστορία της έχει αποφέρει καρπούς και ήδη η Bentayga γνωρίζει μια τεράστια

εμπορική επιτυχία. Στο ίδιο δρόμο ακολουθεί και η Rolls-Royce με την επερχόμενη Cullinan, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και η Range Rover έχει κάτι αντίστοιχο στα σκαριά.

Όπως έγινε γνωστό, οι ιθύνοντες των Land Rover-Range Rover σκέφτονται να κατασκευάσουν ένα SUV ακόμη πιο πολυτελές σε σχέση με τα μοντέλα που διαθέτουν, με απώτερο στόχο να «χτυπήσουν» ευθέως την πρόταση της Bentley.

Μέχρι στιγμής το ακριβότερο μοντέλο που έχουμε δει από την εταιρεία είναι το Range Rover Holland & Holland, σε συνεργασία με την ομώνυμη φίρμα κατασκευής κυνηγετικών όπλων, το οποίο έφτανε σε κόστος τα 200.000 ευρώ.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι η Bentley Bentayga χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Audi Q7 και έχει 2 μηχανικά σύνολα. Εκτός του 6λιτρου W12 βενζινοκίνητου μοτέρ των 608 ίππων, στην γκάμα υπάρχει και ο 4λιτρος V8 πετρελαιοκινητήρας των 435 ίππων και 900 Nm ροπής. Το εν λόγω μοτέρ διαθέτει τεχνολογία τριπλής υπερτροφοδότησης και καταφέρνει να συνδυάζει την υψηλή απόδοση και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα