Continental: Ενεργά αφοσιωμένη στο όραμα του Vision Zero

Ως συνεργάτης της παγκόσμιας εκστρατείας “Stop the Crash”, το τμήμα Πλαισίων, Ασφάλειας & Ελαστικών της Continental υποστηρίζουν την ανάγκη για περισσότερη οδική ασφάλεια και λιγότερα μοιραία για τη ζωή ατυχήματα.

Το Continental Automotive Group έχει αναπτύξει σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή τεχνολογίες που βρίσκονται εγκατεστημένες στα περισσότερα σύγχρονα οχήματα, όπως το ABS, το ESC και το EBA. Και αυτή

είναι μόνο η αρχή, καθώς η εξέλιξη των «έξυπνων» αυτοκινήτων θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στην επίτευξη του Vision Zero. Οι τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης της Continental, όπως ο έλεγχος των τυφλών σημείων στον δρόμο, η αναγνώριση εμποδίων και πεζών, το αυτόματο φρενάρισμα, η διατήρηση του οχήματος εντός οδοστρώματος και άλλες «ευκολίες» στην καμπίνα του αυτοκινήτου λειτουργούν ως «φύλακες – άγγελοι» στην ανθρώπινη ζωή. Σύντομα αυτά τα συστήματα θα αναλάβουν, σχεδόν ολοκληρωτικά, την οδήγηση του αυτοκινήτου, με στόχο τον περιορισμό και την αποφυγή ανθρώπινων λαθών και, φυσικά, τη σταδιακή εξάλειψη των οδικών μοιραίων ατυχημάτων, στόχοι οι οποίοι συνιστούν το Vision Zero.

Από το 2016, το τμήμα Πλαισίων, Ασφάλειας & Ελαστικών της Continental συνεργάζεται με την παγκόσμια εκστρατεία “Stop the Crash”, η οποία είναι πρωτοβουλία του Global NCAP. Στόχος της συνεργασίας είναι η ευαισθητοποίηση θεσμικών φορέων που λαμβάνουν αποφάσεις, ενδιαφερόμενα μέρη στον κλάδο του αυτοκινήτου, εκπροσώπων των ΜΜΕ και, φυσικά, των οδηγών, σε σχέση με την επίτευξη υψηλών συνθηκών ασφάλειας, μέσα από τη χρήση συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης, όπως το ESC, το Emergency Brake Assist (ΕΒΑ) και το ABS για μοτοσυκλέτες. Παράλληλα, στον τομέα των ελαστικών η Continental δίνει έμφαση στη σημασία του ικανού βάθους πέλματος και της σωστής πίεσης στα ελαστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκστρατεία “Stop the Crash”, μέσα από ένα πρόγραμμα επιδείξεων ασφάλειας, στοχεύει, κυρίως, στις αναδυόμενες οικονομίες της Νοτίου Αμερικής, της Ασίας, αλλά και σε χώρες με υψηλούς δείκτες ατυχημάτων, όπως η Ελλάδα. Στις περιοχές αυτές, τα οχήματα με εξοπλισμό αποφυγής ατυχημάτων είναι πολύ λιγότερα απ’ ότι στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Στόχος της συνεργασίας της Continental με το Global NCAP είναι να φέρει στην επιφάνεια το πλήρες δυναμικό του οράματος Vision Zero, για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια και λιγότερα μοιραία για τη ζωή ατυχήματα στους δρόμους.

Η Continental επιδιώκει να κάνει την ιδέα του Vision Zero μια χειροπιαστή εμπειρία για τους οδηγούς της Ευρώπης. Με αυτό το σκεπτικό, η εταιρεία φέτος σύναψε μακροπρόθεσμη συνεργασία με τη μεγαλύτερη ένωση αυτοκινήτου στην Ευρώπη, την ADAC, στοχεύοντας σε πιο ασφαλείς συνθήκες οδήγησης. “Τα ελαστικά, είναι το μοναδικό σημείο επαφής με τον δρόμο, μιας και αυτά καλούνται να μεταφέρουν όλες τις δυνάμεις του αυτοκινήτου στον δρόμο, δια μέσου μιας επιφάνειας που δεν ξεπερνά το μέγεθος μιας κάρτ ποστάλ”, εξηγεί ο Nikolai Setzer, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Continental AG. “Σε κρίσιμες καταστάσεις, η έγκυρη ακινητοποίηση του οχήματος ή η ασφαλής παραμονή του εντός πορείας, όταν μπαίνει στη στροφή, εξαρτάται από το επίπεδο τεχνολογίας που ενσωματώνει το ελαστικό”.

Η Continental, στο πλαίσιο εκπαίδευσης των οδηγών στις τεχνολογίες που κάνουν πραγματικότητα το Vision Zero, προσφέρει ένα πρόγραμμα από test drives σε εμπορικούς συνεργάτες, marketers, δημοσιογράφους και επιλεγμένες ομάδες καθημερινών οδηγών. Οι βιωματικές αυτές δράσεις αποδεικνύουν την τεράστια διαφορά στην οδική συμπεριφορά των οχημάτων, όταν τα ελαστικά έχουν φθαρμένο πέλμα, πολύ χαμηλές πιέσεις ή όταν απουσιάζουν τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως το ΕΒΑ.

Η πολύχρονη δέσμευση της Continental στην επίτευξη μέγιστης ασφάλειας, μέσα από ελαστικά που προσφέρουν τη μικρότερη δυνατή απόσταση φρεναρίσματος, διαμορφώνει στον “δρόμο” που κινείται το Vision Zero. Το τμήμα Ελαστικών, σε συνεργασία με το τμήμα Πλαισίων & Ασφάλειας, στοχεύει να καταδείξει, πολύ συγκεκριμένα, ποια είναι η συνεισφορά των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, όπως το ESC, το AEB και το ABS μοτοσικλετιστών, όταν συνδυάζονται με τα premium ελαστικά της Continental. Μόνο αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει πολύ υψηλά επίπεδα οδικής ασφάλειας. Πρόσφατα, το τμήμα Ελαστικών της Continental παρουσίασε 2 κορυφαία θερινά ελαστικά: Το SportContact 6, για σπορ, υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητα και το PremiumContact 6 για μεσαίας κλάσης και πολυτελή οχήματα.

Και τα δύο εξασφαλίζουν μέγιστη απόδοση στο φρενάρισμα και μέγιστη πρόσφυση, σε συνδυασμό με πλήθος άλλων χαρακτηριστικών, που τα καθιστούν κορυφαία δείγματα τεχνολογίας ελαστικών. Ένας μεγάλος αριθμός από νίκες και κορυφαίες αξιολογήσεις σε δοκιμές θερινών ελαστικών, από διεθνή περιοδικά & clubs αυτοκινήτων, αποδεικνύουν την υπεροχή αυτών των ελαστικών και το γεγονός ότι η Continental διαθέτει την απόλυτη τεχνογνωσία σε θέματα κατασκευής ασφαλών ελαστικών και όχι μόνο..

H αυξανόμενη παρουσία τεχνολογιών αυτοματοποιημένης οδήγησης στα αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους, έχει ήδη οδηγήσει σε μείωση των θανατηφόρων περιστατικών, μολονότι υπάρχει σαφής αύξηση της γενικής κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους. Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες πρέπει να ενισχυθούν εάν επιθυμούμε την επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50%, μέχρι το 2020, σε σχέση με το 2010.

Η φιλοσοφία της Continental, σε σχέση με αυτό είναι απλή: Ο εξοπλισμός ακόμη περισσότερων οχημάτων με τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης, η χρήση premium ελαστικών με ικανό βάθος πέλματος και συχνό έλεγχο της πίεσης, όπως προτείνουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, θα προσφέρει τεράστια βοήθεια στο να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος της Ε.Ε. για το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα