Byton Concept: Το νέο ηλεκτροκίνητο crossover εξ Κίνας

17:05 9/1/2018 - Πηγή: NewsAuto

Τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο προσκήνιο αρκετές κινεζικές εταιρείες που εργάζονται πυρετωδώς για να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει ως στόχο την εισαγωγή του στην αγορά των ΗΠΑ. Μία από αυτές είναι και η Byton.

Tου ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία αποτελεί θυγατρική

της Future Mobility, αναμένεται να παρουσιάσει στην Έκθεση CES του Λας Βέγκας, ένα πρωτότυπο crossover, έχοντας στόχο να βγει στην επίσημη παραγωγή μέσα στο 2019. Κοιτώντας τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, το συγκεκριμένο όχημα σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, έχει αρκετά κοινά σημεία με αντίστοιχα μοντέλα της Nissan και της Land Rover.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά στο εσωτερικό, όπου στη θέση του κλασικού πίνακα οργάνων έχει τοποθετηθεί μία ταμπλέτα 8 ιντσών, ενώ το ενδιαφέρον κλέβει ασφαλώς η τεράστια οθόνη 50″, όπου μέσω αυτής ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου. Ακόμη και τα καθίσματα περιστρέφονται προς τα μέσα κατά 12 μοίρες. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το μοντέλο παραγωγής θα είναι σχεδόν αναλλοίωτο σε σχέση με το πρωτότυπο, ενώ οι όποιες αλλαγές θα αφορούν την διάταξη στο εσωτερικό.

Σε ότι αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες, η Byton ανακοινώνει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα διατίθεται σε δύο διαθέσιμες εκδόσεις, με την πρώτη να «φορά» έναν κινητήρα απόδοσης 276 PS, ενώ η δεύτερη θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής ισχύος 483 PS. Στην πρώτη περίπτωση η αυτονομία θα κυμαίνεται στα 400 km, ενώ στην δεύτερη στα 520 km.Τέλος, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα ηλεκτροκίνητα πρωτότυπα, και εδώ η Byton εξελίσσει ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, ενώ από το 2020 θα είναι επιπέδου 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα