860 άλογα για τη Mercedes-AMG GT S

H γερμανική βελτιωτική IMSA φέρνει σε άλλα επίπεδα την κορυφαία Mercedes-AMG GT S, χαρίζοντάς της μια μοναδική εμφάνιση, οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά αγωνιστικού δρόμου, αλλά κυρίως 860 άλογα ισχύος.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Ειδικά στο πεδίο του κινητήρα, η IMSA παίρνει τον 4λιτρο twin-turbo V8 των 510 ίππων της AMG GT S και ύστερα από πολλές επεμβάσεις στα σωθικά

του, νέες τουρμπίνες, intercooler, εισαγωγή κ.λπ., αυξάνει την ισχύ του στους 860 ίππους και τη ροπή στα 1.000 Nm!

Φυσικά, με αυτή την αύξηση της ισχύος η IMSA έχει προβεί και σε πολλές ενισχύσεις στο κιβώτιο, ενώ η ανάρτηση έχει επαναρρυθμιστεί, τα φρένα έχουν ενισχυθεί με ένα carbon-κεραμικό σετ και έχει προστεθεί και στο εσωτερικό ένα roll cage αγωνιστικού τύπου.

Στο αμάξωμα της Mercedes-AMG GT S η γερμανική βελτιωτική IMSA έχει ενισχύσει την εμφάνιση του γερμανικού κουπέ προσθέτοντας ένα πλήρες bodykit από ανθρακονήματα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέα πλαϊνά «φτερά», προφυλακτήρες, καπό, οροφή, αεροτομή και πολλά άλλα. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοινώνει ότι η Mercedes-AMG GT S πλέον είναι 300 κιλά πιο ελαφριά, έχοντας βάρος μόνο 1.300 κιλών.

Σαν μια νέα τελική πινελιά η Mercedes-AMG GT S της IMSA διαθέτει πλέον νέους τροχούς με σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω, οι οποίες συνδυάζονται με ελαστικά 305/30 και 315/30 Pirelli P Zero Trofero R.

Η IMSA τονίζει ότι μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός από τις εντυπωσιακές της AMG GT S θα κατασκευαστούν, οι οποίες ονομάζονται RXR (Road X-tra Racing) One Super Gran Turismo. Προς το παρόν, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος δεν ανακοινώνει την τιμή για κάθε μια από αυτές, η οποία πάντως αναμένεται να είναι αρκετά υψηλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα