ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : Η NASA κατέγραψε θεαματική ηλιακή έκρηξη

Μια από τις μεγαλύτερες ηλιακές εκρήξεις μέχρι σήμερα κατέγραψε σε βίντεο ομάδα επιστημόνων του Ηλιακού Παρατηρητηρίου της NASA.

Η έκρηξη, ή αλλιώς "στεφανιαία μαζική εκτίναξη", πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου του 2012 στην νοτιοδυτική πλευρά του άστρου και εκτόξευσε στο διάστημα νέφος σωματιδίων όπως ηλεκτρόνια, ιόντα και άτομα με ταχύτητα σχεδόν 1500 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Η ισχύς της έκρηξης μάλιστα ισοδυναμεί με

περίπου 160 δισεκατομμύρια μεγατόνους.

Μια από τις μεγαλύτερες ηλιακές εκρήξεις μέχρι σήμερα κατέγραψε σε βίντεο ομάδα επιστημόνων του Ηλιακού Παρατηρητηρίου της NASA.

Η έκρηξη, ή αλλιώς "στεφανιαία μαζική εκτίναξη", πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου του 2012 στην νοτιοδυτική πλευρά του άστρου και εκτόξευσε στο διάστημα νέφος σωματιδίων όπως ηλεκτρόνια, ιόντα και άτομα με ταχύτητα σχεδόν 1500 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Η ισχύς της έκρηξης μάλιστα ισοδυναμεί με περίπου 160 δισεκατομμύρια μεγατόνους.

Το νέφος σωματιδίων πέρασε κοντά από τον πλανήτη μας στις 3 Σεπτεμβρίου όπου η αλληλεπίδραση του με το μαγνητικό πεδίο της Γης προκάλεσε την εμφάνιση του Βορείου Σέλαος σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει προβλήματα σε τηλεπικοινωνιακά και ηλεκτρικά δίκτυα.

To video δείχνει την έκρηξη όπως την κατέγραψαν παρατηρητήρια και διαστημικά σκάφη, όπως το Solar Dynamics Observatory (SDO) το, NASA Solar Terrestrial Relations Observatory (STEREO) και το Ευρωπαϊκό ESA/NASA Solar Heliospheric Observatory (SOHO).

NASA
Keywords
Τυχαία Θέματα