Ένας Έλληνας στις... Κάννες

Ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν (Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος) μετά το κόκκινο χαλί των όσκαρ όπου έχει περπατήσει πολλές φορές, ήρθε η ώρα να πάει στις Κάννες και μάλιστα όχι ως υποψήφιος αλλά... ως μέλος της κριτικής επιτροπής.

Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1961 στην Ομάχα της Νεμπράσκα από Έλληνοαμερικάνους γονείς, ο παππούς του ήταν μετανάστης απο την Αχαΐα.

Ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ

Πέιν (Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος) μετά το κόκκινο χαλί των όσκαρ όπου έχει περπατήσει πολλές φορές, ήρθε η ώρα να πάει στις Κάννες και μάλιστα όχι ως υποψήφιος αλλά... ως μέλος της κριτικής επιτροπής.

Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1961 στην Ομάχα της Νεμπράσκα από Έλληνοαμερικάνους γονείς, ο παππούς του ήταν μετανάστης απο την Αχαΐα. 

Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, πρώτη το 2005 για την ταινία "Πλαγίως" (Sideways) και δεύτερη το 2012 για την ταινία "Οι Απόγονοι" (The Descendants).

Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Ιταλός σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής περιλαμβάνουν τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, την Παλαιστίνια σκηνοθέτιδα Χιάμ Αμπάς, τη Βρετανίδα σκηνοθέτιδα Αντρέα Άρνολντ, την Εμανουέλ Ντεβός, τη Νταϊάν Κρούγκερ, τον Ζαν Πολ Γκοτιέ και τον Αϊτινό σκηνοθέτη Ραούλ Πεκ.

Οι ταινίες που θα διαγωνιστούν θα είναι φέτος 23 ανάμεσα στις οποίες, το Cosmopolis του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, το On the road του Βάλτερ Σάλες και οι νέες ταινίες των Μίκαελ Χάνεκε και Κεν Λόουτς.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 του Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα