ΥΠΟΠΤΟ «ΧΑΚΙΝΓΚ» ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Χάκερς αποπειράθηκαν χθες να εισβάλουν στο σύστημα μιας καναδικής επιχείρησης ενεργειακών υπηρεσιών. Είναι η δεύτερη επίθεση που καταγράφεται σε καναδική επιχείρηση μέσα σε διάστημα 24 ωρών και σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, υπάρχουν βάσιμες υποψίες για εμπλοκή της Κίνας. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς και στις δύο περιπτώσεις η καναδική κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες στην “κυβερνο-επίθεση” εμπλέκεται η Κίνα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών

υπολογιστών, Dell Inc., ανακοίνωσε ότι είχε ανακαλύψει τα ίχνη των χάκερς, στόχος των οποίων ήταν πολλαπλές εταιρείες του Καναδά και ερωτηθείς σχετικά με τις εν λόγω αναφορές, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι είχε συμβεί και η δεύτερη επίθεση. Η Dell υπογράμμισε ότι οι χάκερς είχαν χρησιμοποιήσει κινεζικό πάροχο υπηρεσιών από την πόλη του Πεκίνου.

“Το καναδικό κέντρο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει επίγνωση της επίθεσης”, δήλωσε ο Ζαν Πολ Ντουβάλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, αρνήθηκε όμως να κάνει περαιτέρω σχόλια.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα