ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Οξεία ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη στους υπαινιγμούς που άφησε ο γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Δατσέρης για το πρόσωπό του με αφορμή την αυτοκτονία του Λεωνίδα Τζανή.

Την περασμένη Παρασκευή, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε επιρρίψει ευθύνες στη Δικαιοσύνη για την αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» είχε επιτεθεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να υποθέσω

ότι μπορεί να υπάρχει υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος αναλαμβάνει αυτό το υπουργείο, κάθεται πάνω από τρεις μήνες και μπορεί να αισθάνεται ότι είναι εκπρόσωπος συνδικαλιστικός δικηγόρων και δικαστών».

Απαντώντας σήμερα, ο Αντ. Ρουπακιώτης επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Δικαιοσύνη.

«Ζητώ συγγνώμη κ. Δατσέρη, διότι επί περίπου 22 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και επί 8 χρόνια η ΝΔ, δεν καθιέρωσαν την ηλεκτρονική δίκη και δεν προχώρησαν στη μηχανοργάνωση των δικαστηρίων, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα μόλις τα τελευταία χρόνια να αποτελεί για εμάς προτεραιότητα», ανέφερε.

«Ζητώ συγγνώμη επειδή στη χώρα μας αντιστοιχεί ένας δικαστής προς ένα δικαστικό υπάλληλο, ενώ στην Ευρώπη η αναλογία είναι ένας δικαστής προς πέντε δικαστικούς υπαλλήλους. Έτσι μεταξύ άλλων, τα Ειρηνοδικεία Περιστερίου, Χαλανδρίου δίνουν δικάσιμο για το 2018», πρόσθεσε.

«Ζητώ συγγνώμη διότι έχουμε φυλακές – ποντικότρυπες, όπως στα Χάνια, την Αλικαρνασσό, την Άμφισσα και αλλού και ότι για 9.300 θέσεις έχουμε 12.300 κρατούμενους», σημείωσε και με εμφανή τη διάθεση ειρωνείας, τόνισε: «Πράγματι για όλα αυτά φταίω εγώ. Ουδείς άλλος, επειδή για τρεις μήνες που είμαι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αξιοποίησα τις τεχνολογικές εξελίξεις, δεν μηχανοργάνωσα τα δικαστήρια, δεν προσέλαβα δικαστικούς υπαλλήλους και δεν προχώρησα στον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος».

Όσον αφορά τέλος στην κατηγορία ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος δικαστών και δικηγόρων, απάντησε: «επειδή είστε ευφυής ως εκπρόσωπος, μάλιστα, κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ανακαλύψτε ένα νέο ψεύδος. Αυτό μούχλιασε».

Keywords
Τυχαία Θέματα