Ξεκινούν πάλι οι εργασίες Κορίνθου-Πατρών

Κλείνοντας λοιπόν τις οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στους παραχωρησιούχους, έπειτα και από την απόφαση στα μέσα Φεβρουαρίου την οποία υπέγραφε ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, εγκρίθηκε η διάθεση στην «Ολυμπία Οδό» 25,2 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει στις προσεχείς ημέρες και ενόψει της εξόδου του Πάσχα να δώσει το σήμα και το συμβολισμό ότι τα έργα προχωρούν κανονικά.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες

θέλουν ένα ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε αυτό και ο πρωθυπουργός, να επισκεφτεί την Κορίνθου-Πατρών για να σηματοδοτήσουν την έναρξη των εργασιών. Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία συμμετέχουν οι Vinci, Hochtief, Ακτωρ, ΓΕΚ-Τέρνα και J&P Άβαξ.

Εάν γίνει αυτό θα πρόκειται για ένα μήνυμα του τύπου «τα έργα ξεπαγώνουν» και ουσιαστικά σε μια συμβολική κίνηση αντεπίθεσης στην συνεχή κριτική της αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα, εκτός του ότι αμφισβητεί ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015 επιπλέον κάνει λόγο για καταρχήν συμφωνία που όμως για να είναι ολοκληρωμένη απαιτούνται οι πλέον κρίσιμες διαπραγματεύσεις οριστικοποίησης του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου των έργων, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Παραχωρησιούχων και Τραπεζών αλλά και να δοθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και βεβαίως, να κατατεθούν οι νέες συμβάσεις προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Ωστόσο η οργή των πολιτών παραμένει καθώς θα πρέπει να πληρώνουν για έναν υπό κατασκευή δρόμο και από τους πλέον επικίνδυνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα