#tutorpool-Παρέδωσε φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά

08:16 2/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Το #tutorpool γεννήθηκε μέσω διαδικτύου και σταδιακά έχει αναπτύσσει τη δυναμική του, μιας και έχει εξαπλωθεί πανελλαδικά. Ουσιαστικά στόχος του είναι να φέρει το μαθητή σε επαφή με το διδάσκοντα.

Εθελοντές διπλωματούχοι καθηγητές, απόφοιτοι λυκείου αλλά και προπτυχιακοί φοιτητές, μεταλαμπαδεύουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Σε μικρότερα παιδιά και μετά από την ενημέρωση και την σύμφωνη γνώμη των γονιών, μπορεί ο εθελοντής να είναι απόφοιτος μέσης εκπαίδευσης. Το εύρος γνώσεων του εθελοντή, καθορίζει δηλαδή και την ομάδα παιδιών, στην οποία απευθύνεται.

Ασφαλώς,

ως μια καθαρά εθελοντική δράση, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα διδάκτορες, δεσμεύονται απερίφραστα για τη δωρεάν διάθεση της γνώσης και του χρόνου τους.

Το #tutorpool διευκολύνει την επαφή των δύο πλευρών προτείνοντας τα μαθήματα να γίνονται στο σπίτι του μαθητή υπό την επίβλεψη του γονέα. Οι διδάσκοντες δηλώνουν πως είναι απόλυτα σύμφωνοι με αυτό. Η διδασκαλία μπορεί να λάβει χώρο και σε άλλο μέρος, κατ’ όπιν προτροπής του κηδεμόνα ή του μαθητή.

Κατά προτεραιότητα, οι μαθητές απομακρυσμένων περιοχών θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τηλεδιδασκαλίας μέσω διαδικτύου, με μέσα τα οποία θα διαθέτουν οι ίδιοι ή εθελοντές του δικτύου, αν και προς το παρών η πραγματοποίησή του συναντά εμπόδια. Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τα ιδιαίτερα μέσω Skype, καθώς πολλοί αντιλαμβάνονται την ηλεκτρονική τάξη ως την τάξη του μέλλοντος, που καταργεί όρια και αποστάσεις. Τρανό παράδειγμα, εκπαιδευτικοί που διδάσκουν μαθητές ακριτικών περιοχών, μαθητές νησιών της άγονης γραμμής και καθηγητές που διδάσκουν από το εξωτερικό.

Αν θέλεις να στείλεις μήνυμα στους συντονιστές του #tutorpool αλλά και να δηλώσεις συμμετοχή μπορείς να πατήσεις εδώ.

Αν θέλετε να αναδείξουμε εθελοντικές προσπάθειες ανά την επικράτεια, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: [email protected]

Αύριο : Εθελοντές νοσηλευτές

Keywords
Τυχαία Θέματα