Τί απαντά ο Γ.Σταθάκης για τις κατηγορίες κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται με αμετάκλητο βούλευμα να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η υπόθεση έχει να κάνει με παλιές υποθέσεις καταλογισμών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που έκαναν επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γιώργος Σταθάκης ήταν αντιπρύτανης του πανεπιστημίου ως το Μάιο του 2012, οπότε εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το Πανεπιστήμιο

Κρήτης, πάντως, έχει ήδη επισημάνει ότι δεν υπάρχει κανένα μεμπτό σημείο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Γιώργος Σταθάκης είναι αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες: η μια κατηγορία είναι ότι ενέκρινε το 2001 μαζί με άλλους, ως μέλη της Επιτροπής Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) καταβολή 9 εκατ. δραχμών για υπερωριακή απασχόληση στο Γενικό Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Π.Κ. Όμως η καταβολή του ποσού αυτού, όπως αναφέρει το βούλευμα έγινε παράνομα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία και με δεδομένο ότι «οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 60 μηνιαίως».

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης κατηγορείται πως μαζί με άλλους κατέβαλαν σε υπαλλήλους το ποσό των 444.129,60 ευρώ (151.337.162 δραχμές), υπό τη μορφή επιμισθίων, αμοιβών και επιδομάτων θέσης.

«Έχουμε αθωωθεί»

Πάντως, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Γιώργος Σταθάκης σημειώνει ότι «έχουμε αθωωθεί για όλα αυτά» και καταγγέλλει «προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης». Υποστηρίζει, μάλιστα, πως όλες οι κατηγορίες έχουν καταπέσει, αφού οι καθηγητές έχουν αθωωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο. Όπως διευκρινίζει ο βουλευτής απλά παραμένει για το τυπικό, το ποινικό μέρος της υπόθεσης το οποίο πρόκειται να εκδικαστεί τον προσεχή Ιούνιο.

Όπως εξηγεί ο κ. Σταθάκης η κατηγορία που υπάρχει και η οποία καταρρίφθηκε σύμφωνα με τον ίδιο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σχετίζεται με την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού από τον Ειδικό Λογαριασμό, η οποία θεωρήθηκε εκτός σκοπού.

Ο βουλευτής επεξηγεί ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως ατασθαλία και ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες. Εκτιμά μάλιστα ότι το θέμα συντηρείται και αναπαράγεται εξαιτίας της θέσης που αυτή τη στιγμή κατέχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα