«Θα υπάρξει πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας»

Μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα» ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι «Θα υπάρξει πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας» και θα οριστικοποιηθεί την Τρίτη σε σύσκεψη μαζί με το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Η ανεργία και η αντιμετώπισή της αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας ζητήματα για το υπουργείο Εργασίας», δήλωσε χθες ο κ. Βρούτσης. «Το πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς εργαζόμενο», πρόσθεσε ο υπουργός, «σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, και σε κάθε περίπτωση θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή

Επιτροπή».

Τι λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιδότηση ανέργων

Σύσταση προς τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Λάζλο Αντορ, για την έγκριση της συγχρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος που προβλέπει την επιδότηση απασχόλησης έως 400.000 ανέργων, σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωσε χθες ότι «μια πιθανή πηγή χρηματοδότησης του προγράμματος, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είναι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κάτι που απαιτεί ωστόσο την αναθεώρηση των προγραμμάτων, δυνατότητα που είναι περιορισμένη, με δεδομένο ότι το ΕΣΠΑ διανύει ουσιαστικά την τελευταία χρονιά της προγραμματικής περιόδου».

Keywords
Τυχαία Θέματα