Τα οπίσθια της Κυβέλης, η ψυχρότητα της Σοφίας και μια γλυκιά Σεράνο

«Στο καμαρίνι μού εδόθηκε ολοσχερώς, μου προσέφερε τα στήθη της και τα οπίσθιά της και έτσι με εξετρέλανε ολότελα». Η περιγραφή αφορά σε συνάντηση του Γεωργίου Παπανδρέου με την Κυβέλη.

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά σε υπαρκτά πρόσωπα και περιστατικά, πρόκειται όμως για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που παρουσιάζει τον ίδιο τον Γέρο της Δημοκρατίας να γράφει το ημερολόγιο.

Παρ’ ότι οι γυναίκες περιγράφονται ως μία από τις τρεις αγάπες του Γεωργίου Παπανδρέου, η αναφορά στη γυναίκα του Σοφία Μινέικο δεν είναι και τόσο … θερμή: «Δεν είπε κιχ όταν μπήκαμε στο κρεβάτι το πρώτο βράδυ του γάμου και όσο προχωρούσα μαζί της δάγκωνε το χέρι της για να μη βγάλει μιλιά. Δεν ήμουν σίγουρος αν μου άρεσε τούτη η σεμνότητά της».

Σε πολλά σημεία του βιβλίου, ο Γεώργιος Παπανδρέου εμφανίζεται να μην μπορεί να αντισταθεί στα θέλγητρα του γυναικείου φύλλου. Μάλιστα η Κυβέλη φέρεται να τον εγκατέλειψε όταν όλη η Αθήνα συζητούσε για τη σχέση του με την καλλιτέχνιδα από τη Χιλή Ροζίτα Σεράνο η οποία έγινε γνωστή τραγουδώντας στη ναζιστική Γερμανία του μεσοπολέμου. Ναι, η Ρόζίτα έδωσε το όνομά της στην γνωστή πάστα Σεράνο…

Ο Νίκος Παπανδρέου δηλώνει πως ανέτρεξε σε αρχεία και ομιλίες του παππού του πριν δημιουργήσει αυτούς τους φανταστικούς διαλόγους σε ένα βιβλίο που επιμένει πως είναι μυθοπλασίας, ακόμη και αν οι ήρωες είναι πραγματικοί ιστορικοί χαρακτήρες.

Keywords
Αναζητήσεις
σερανο ροζιτα, τούρτα σεράνο ιστορία
Τυχαία Θέματα