Τα επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση το 2020

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, μεγάλοι κερδισμένοι από τις τάσεις που προβλέπει πως θα έχουν διαμορφωθεί το 2020 στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) φαίνεται πως θα είναι οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και οι τεχνολόγοι, καθώς και τα συναφή με αυτές τις ειδικότητες.

Ειδικά για την Ελλάδα, το Κέντρο προβλέπει και μια δεύτερη ομάδα επαγγελμάτων που φαίνεται να επιβιώνουν το 2020 με θετικό πρόσημο

(3,6%), αλλά ταυτοχρόνως και με μεγάλη οπισθοχώρηση σε σύγκριση με την εκτίναξη του 38% που παρουσίασαν την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Πρόκειται για θέσεις που δεν απαιτούν υψηλή εξειδίκευση και θα συνεχίσουν να αυξάνονται και στο σύνολο της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο υποδεικνύει ότι στην Ελλάδα θα έχουν ζήτηση και οι πωλητές, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες, χειριστές μηχανών και συναρμολογητές εργαλείων.

Αλλά και οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και οι τεχνολόγοι καθώς και τα συναφή, με αυτές τις ειδικότητες, επαγγέλματα φαίνεται πως θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις τάσεις που προβλέπει πως θα έχουν διαμορφωθεί το 2020 στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP).

Στον αντίποδα, στα … αζήτητα αναμένεται να παραμείνουν τα ανώτερα και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ θα συνεχιστεί η απαξίωση επαγγελμάτων τα οποία είναι συνδεδεμένα με χειροτεχνίες, αλλά και με την εξειδικευμένη απασχόληση στην αγροτική οικονομία και την αλιεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα