Τα «Greek Monsters» πήγαν Θεσσαλονίκη

Η έκθεση The Greek Monsters αποτελείται από εγκαταστάσεις, γλυπτά, ειδώλια, stencil, ζωγραφικά graffiti υπό μορφή σύγχρονων ζωφόρων, αλλά και «αόρατα» τέρατα που γίνονται αντιληπτά μέσω της τεχνολογίας, όλα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και σχεδιασμένα στον επινοημένο νέο-μελανόμορφο ρυθμό που η Beetroot ανέπτυξε ειδικά. Τα εκθέματα συμπληρώνονται από ποιήματα για τη φιλοσοφία ή την πρακτική που συμβολίζουν.

Με «Τα Ελληνικά Τέρατα» η Beetroot, επιχειρεί να αντιστρέψει με χιούμορ την κακή πολιτικo-οικονομική

εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά και κυρίως στο εσωτερικό της χώρας μας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα οικουμενικές φιλοσοφικές βάσεις και πρακτικές του σύγχρονου design και της ανάπτυξης γενικώς. Χρησιμοποιώντας τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας με το διττό τους χαρακτήρα τόσο ως θύτες όσο και ως θύματα, τα «Greek Monsters» λειτουργούν ως τα πλέον σύγχρονα σύμβολα ενάντια στο ρατσισμό, την απλοποίηση και τον αποκλεισμό.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 4 ευρώ. Φοιτητές, υπερήλικες και πολύτεκνοι: 2 ευρώ. Ομάδες σχολικές: 2 ευρώ. Ομάδες ενηλίκων: 3 ευρώ. Δωρεάν: άτομα ή ομάδες με ειδικές ανάγκες και ο συνοδός τους, μαθητές και νέοι κάτω των 18 ετών, μέλη ICOM και Φίλοι του Μ.Μ.Σ.Τ., φοιτητές ΑΣΚΤ.

INFO: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ΔΕΘ – Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη, 0231 0240002, www.mmca.org.gr. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: 10:00-18:00, Τετάρτη: 10:00-22:00, Παρασκευή: 10:00-19:00, Κυριακή: 11:00-15:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα