ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ

19:05 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Εύκολα χρήματα προσπάθησε να βγάλει μια 49χρονη υπάλληλος της ΔΕΗ αποσπασμένη στο Δήμο Αθηναίων, η οποία εμφανιζόταν ως ιδιαιτέρα γραμματέας του δημάρχου και προσπαθούσε να αποσπάσει λεφτά από επιχειρηματίες με την πρόφαση της οικονομικής ενίσχυσης εκδηλώσεων του δήμου.

Συγκεκριμένα η  υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος στην Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη, παρουσιαζόμενη ως ιδιαιτέρα γραμματέας

του δημάρχου Αθηναίων, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και στη συνέχεια συναντήθηκαν στο γραφείο της, στο Δήμο Αθηναίων, περίπου στα μέσα του περασμένου Μαΐου, με το πρόσχημα ότι ο Δήμος Αθηναίων στο τέλος Ιουνίου διοργανώνει εκδήλωση πολεμικών τεχνών, στην οποία «συνεισφέρουν» οικονομικά οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Έτσι του ζήτησε για την «εκδήλωση» το χρηματικό ποσό των 8.000 – 10.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι λόγω της θέσης της θα «έλυνε» τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Η 49χρονη κατάφερε αρχικά να του αποσπάσει το ποσό των 1.500 ευρώ, όμως ο επιχειρηματίας έμαθε στη συνέχεια ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και υποψιασμένος πλέον απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Υστερα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων κανονίστηκε συνάντηση με την κατηγορουμένη στο κατάστημά του και χθες το βράδυ, μετά τη συνάντηση, η 49χρονη συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή της προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε παραλάβει από τον επιχειρηματία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε γραμματέας του δημάρχου Αθηναίων και ότι τα καθήκοντά της στο Δήμο Αθηναίων, όπου υπηρετούσε ως αποσπασμένη από τη ΔΕΗ, δεν είχαν καμία σχέση με τα καταστήματα.

Εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απάτης και  σήμερα οδηγείται  στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα