Στο «αντάρτικο» το ΠΑΣΟΚ

Η κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, δεν είναι καινούρια. Αντίθετα, έρχεται και επανέρχεται στην επικαιρότητα, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το ίδιο συνέβη και χθες, με το ΠΑΣΟΚ να μην κρύβει την ενόχλησή του από τις διαρροές του υπουργείου Εργασίας. «Το τελευταίο διάστημα γίνονται διαρροές προς τα ΜΜΕ οι οποίες αναφέρονται σε δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό,

ιδιαίτερα όσον αφορά τα όρια ηλικίας και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων», αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, με τους συντάκτες της να διαβεβαιώνουν ότι τίποτα από αυτά δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συζητήσεων με την τρόικα.

Έβαζαν μάλιστα βέτο σε οποιαδήποτε απόκλιση από τα ψηφισθέντα, αφήνοντας περιθώριο αλλαγών μόνο προς την κατεύθυνση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για γενναία αύξηση των δόσεων, προκειμένου να ρυθμιστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και για τις φορολογικές οφειλές. Σε ενημέρωση μάλιστα των συνεργατών του, λίγο μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι τόσο αναφορικά με τις δόσεις, όσο με τις φοροελαφρύνσεις, όλα θα προχωρήσουν σύμφωνα με όσα έχουμε ως τώρα δεσμευτεί.

Την ίδια ώρα, πάντως, στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και ένας ακόμα υπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφορμή αυτή την φορά είναι η επιμονή του υπουργού στην πρόβλεψη ενός 15% των δημοσίων υπαλλήλων που κατά την αξιολόγηση την οποία θα τυγχάνουν, θα πρέπει αναγκαστικά να παίρνουν μικρότερο βαθμό από το άριστα, με τον ίδιο πάντως να αρνείται ότι αυτό θα οδηγήσει σε νέες δεξαμενές εργαζομένων προς απόλυση. Πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, σημειώνουν ότι το όλο θέμα είναι ανοιχτό, καθώς και ότι κατά την γνώμη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει. Θεωρούν ότι πρόκειται για ένα άδικο μέτρο, που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ενώ συν τοις άλλοις αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τίθεται και θέμα αντισυνταγματικότητάς του...

Κατά τα λοιπά, σε ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους, λίγο μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστήριξε πως πάντα υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας, πλην όμως παρατήρησε ότι «ποτέ δεν είναι η πολιτική διαπραγμάτευσης καθʼ υπέρβαση των τεχνικών δεδομένων». Υποστήριξε αντίθετα με νόημα ότι υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνεται σωστή και όχι ʽμυωπικήʼ η ανάλυση των τεχνικών δεδομένων... Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, περιορίστηκε να αναφερθεί στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ (που είχε κρίνει αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ), ζητώντας τον σεβασμό σε αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα