Σκηνές από τις διακοπές του Σκουρλέτη

Έτσι, χθες στο facebook, μοιράστηκε με φίλους του μερικές σκηνές από τις διακοπές του και διαλόγους του με πολίτες, που τον προβλημάτισαν.

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Την Τρίτη το βράδυ πήραμε το καράβι για τα Χανιά, πριν πάμε στη καμπίνα καθίσαμε στο ανοιχτό bar του καραβιού στο όγδοο κατάστρωμα για κανά ποτό , ο μικρός δεν μας ακολούθησε και πήγε κατευθείαν να ξαπλώσει .Το καράβι είχε κόσμο αλλά δεν ξεχείλιζε , κυρίως Έλληνες , άσε

που είδαμε μόνο ένα Κινέζο.

Σκηνή 1η :

Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές ματιές με τους τριγύρω ξεχώρισα έναν νέο άνθρωπο που κοίταζε επίμονα . Δεν πέρασαν μερικά λεπτά και μας πλησιάζει .

"συγνώμη μπορώ να καθίσω ¨ , ¨Βέβαια ¨ του λέω ,

"Δουλεύω στη COSCO , ξέρετε είχαμε κινητοποιήσεις " . "Το ξέρω , ήταν ο Δρίτσας και ο Λαφαζάνης εκεί , οι βουλευτές μας " του λέω αναθαρρημένος γιατί ήμασταν οι μόνοι που τους συμπαρασταθήκαμε .

¨ Ναι τους είδα , αλλά να μην πει τίποτα η τηλεόραση για την απεργία ; Εσείς τι αντιπολίτευση είσαστε που δεν τους είπατε να το πουν στις ειδήσεις ; "

Του εξήγησα πως και ανακοίνωση βγάλαμε αλλά πάλι δεν το ανέφεραν , προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει πως έτσι λειτουργούν τα επίσημα ΜΜΕ . Γί αυτόν πραγματικότητα ήταν ότι είχε ακούσει από τα κανάλια και όχι ότι έζησε ο ίδιος ...η κουβέντα συνεχίστηκε μου ανέφερε για τους συνομήλικους του που μεταναστεύουν (είναι 34 ετών ) αλλά και για τις τελευταίες εκλογές , λέγοντας μου το φοβερό , πως δεν θα ξαναψηφίσει γιατί μάλλον "τα μαγείρεψαν τα αποτελέσματα , δεν μπορεί να πήρε τόσο λίγο η ΧΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ " . Συνεχίσαμε για λίγο , χαιρέτισε ευγενικά και έφυγε . Ήταν από το Πέραμα και μάλλον δεν μας είχε ψηφίσει .....

ΣΚΗΝΗ 2η

Λίγο αργότερα ένα άλλο νέο παιδί μας πλησιάζει. " Σας ψήφισα , είμαι μόνιμος στο στρατό και κατεβαίνω στα Χανιά με μετάθεση . Ήταν και άλλοι που το σκεφτόντουσαν αλλά τελικά το έριξαν στο ΠΑΣΟΚ . Φοβήθηκαν γιατί τους είπαν πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το στρατό " . Του είπα να μην φοβάται και πως αν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο θα ήταν αυτός από τους πρώτους που θα το ζήταγε .

"παίρνω 900 ευρώ είμαι παντρεμένος και η γυναίκα μου δεν δουλεύει , στην πόλη που ζούσαμε είχαμε το σπίτι μας . Εδώ πώς θα τα βγάλουμε πέρα ; Όσο για παιδί θα θέλαμε αλλά δεν βγαίνει " . Η συζήτηση συνεχίστηκε και τελείωσε με την γνωστή φράση "κάντε κάτι και γρήγορα ".

Αν αναφέρω αυτά τα περιστατικά είναι για να θέσω ένα ερώτημα . Όταν κουβεντιάζουμε στο κόμμα για εκπροσωπήσεις , συμμαχίες και πρόγραμμα έχουμε στο νου μας για ποιους μιλάμε και σε ποιους αναφερόμαστε ; Έχουμε απόλυτη γνώση τι είναι αυτό το 27% που μας ψηφίζει ;

Υ.Γ.

Στη Σούγια , λίγες μέρες μετά , μου έκανε εντύπωση μια κουβέντα μιας γυναίκας ψηφοφόρου μας . " Χαίρομαι γιατί ο τρόπος που κάνετε διακοπές σας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβετε πως σκέπτεται ο κόσμος και τι αντιμετωπίζει " .Μεγάλο πράγμα να σε θεωρούν κάτι δικό τους και όχι κάτι απόμακρο .

Για αυτό το νου σας στις διακοπές .....».

Η τελευταία πρόταση μάλλον απευθύνεται σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ονειρεύονται πιο... «κοσμικές» αποδράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα