Σήμερα η... «μάχη του δασικού» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και σε ό,τι αφορά στο δασικό νομοσχέδιο και, για τον λόγο αυτό, έχει καλέσει κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να παραβρεθούν σε σχετική εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

«Τα Δασικά Οικοσυστήματα αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για το περιβάλλον της χώρας, για την διατήρηση της βιοποικιλότητας, για

την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η όποια επέμβαση στις δασικές περιοχές δεν πρέπει να διαταράσσει την συνέχεια του οικοσυστήματος, γι΄ αυτό το σύνταγμα της χώρας με τα άρθρα 24 και 117 προστατεύουν τα δασικά οικοσυστήματα από ασύμβατες αστικές και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση που απηύθυνε στα άλλα κόμματα, προσθέτοντας ότι «με το υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων».

Με δεδομένο, πάντως, το προχωρημένο του θέρους, μένει να φανεί αν και ποιοι εκπρόσωποι κομμάτων θα δώσουν σήμερα το «παρών» στην εκδήλωση της Κουμουνδούρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένο ότι θα απουσιάσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες -όπως είχαν κάνει και στην εκδήλωση για τον αιγιαλό- αλλά αναμένουν με αισιοδοξία ότι στην εκδήλωση θα εκπροσωπηθούν και η ΔΗΜΑΡ και το «Ποτάμι».

Keywords
Τυχαία Θέματα