Σήμερα η απόφαση για τη μαφία της Κρήτης

Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων την περασμένη Παρασκευή η χρονοβόρα διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 το πρωί όπου η έδρα αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση.

Η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελέας έδρας κ.Βλάχου έχει προτείνει την απαλλαγή όσων κατηγορουμένων βαρύνονται με τη βασική κατηγορία (διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη, ή άμεση συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση). Η εισαγγελέας θεωρεί ότι δεν προέκυψε από τη διαδικασία, ότι είχαμε μια εγκληματική οργάνωση με δομή και ιεραρχία. Θεώρησε ότι ήταν περιστασιακή η συμμετοχή

όσων συμμετείχαν στη μία φυτεία (στη θέση "Νησί" στις Ποταμιές) και στη δεύτερη φυτεία (στα Χωνιανά Ρεθύμνου), ενώ η ίδια είπε ότι δεν μπορεί να πει ότι θα συνέχιζαν τη δραστηριότητά τους.

Για τους βασικούς κατηγορούμενους (τους δύο αρχηγούς και αυτούς της ενδιάμεσης βαθμίδας) πρότεινε την ενοχή όσον αφορά στην καλλιέργεια στις δύο χασισοφυτείες πρότεινε σχεδόν για το σύνολο, απαλλαγή για τις κατηγορίες της κατοχής, διακίνησης, πώλησης, παράνομης κατοχής όπλων και για τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους που φέρονται ότι αγόρασαν από την ηγετική ομάδα ναρκωτικά για να τα μεταπουλήσουν. Η εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας για προμήθεια και κατοχή για προσωπική τους χρήση και την παύση της δίωξης.

Επιπλέον για τους δύο αστυνομικούς πρότεινε απαλλαγή για την παράβαση καθήκοντος και την παροχή ουσιωδών πληροφοριών με την επισήμανση ότι θα έπρεπε πειθαρχικά να ελεγχθούν για αυτές τις επαφές και τις συνομιλίες, ενώ πρότεινε την ενοχή τους:

* για το μεν αστυνομικό υποδιευθυντή για την παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και

* για τον αρχιφύλακα για παράνομη κατοχή πυρομαχικών

ενώ πρότεινε να μετατραπεί η κατηγορία για διακίνηση ναρκωτικών και αγορά, σε προμήθεια και κατοχή για προσωπική του χρήση και να παύσει η δίωξη

Στο εδώλιο κάθονται 32 κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι 19 είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση αυτή. Πρόκειται κυρίως για κτηνοτρόφους που κατοικούν σε Σίσι και Καλό Χωριό, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και δύο αστυνομικοί που φέρονται ότι παρείχαν πληροφορίες στο ηγετικό πυρήνα της ομάδας.

Τα μέτρα ασφαλείας όλες τις ημέρες είναι δρακόντεια, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης με δεκάδες αστυνομικούς εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Από το cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα