Σε θέσης μάχης οι Ίβηρες

Στη Μαδρίτη, που θα βρεθεί στο επίκεντρο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, οι δύο μεγαλύτερες εργατικές ενώσεις της χώρας, η UGT και CCOO θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 7.30 το απόγευμα. Μισή ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις και στη Βαρκελόνη. Δεκάδες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί σε πολλές πόλεις της χώρας. Κάλεσμα στους πολίτες έχουν απευθύνει και οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν έξω από την ισπανική Βουλή

στις 8.30 το βράδυ. Δηλώνουν αποφασισμένοι να διανυκτερεύσουν εκεί και να παραμείνουν μέχρι και την αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ, προανήγγειλε σύγκρουση, δηλώνοντας πως η αστυνομία θα εξασφαλίσει πως οι βουλευτές «δεν πρόκειται να παρεμποδιστούν στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Εθνική απεργία έχουν κηρύξει γι’ αύριο και τα συνδικάτα της Πορτογαλίας. «Είναι μία ευκαιρία για όλους τους εργαζομένους να διατρανώσουν την δυσαρέσκειά τους», δήλωσε ο Αρμένιου Κάρλους, γενικός γραμματέας της CGTP, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου, υπογραμμίζοντας ότι στην κινητοποίηση θα μετέχουν και συνδικάτα που δεν πρόσκεινται στη CGTP.

Αν και δεύτερο μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο, η UGT, δεν υποστηρίζει την απεργία, περίπου οι μισές από τις σχεδόν πενήντα εργατικές ενώσεις που πρόσκεινται σε αυτό έχουν καλέσει τα μέλη τους να μην εργαστούν αύριο.

Οι συνδικαλιστές σχεδιάζουν διαδηλώσεις σε 40 πόλεις της χώρας και συλλαλητήρια στη Λισαβόνα και το Πόρτο. Στη συγκέντρωση της Λισαβόνας θα μετέχουν και οι «Αγανακτισμένοι», καθώς και οι λιμενεργάτες.

Η Ελλάδα μετέχει στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3, και συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος, στη 1 μετά το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα