Ποιος είναι ο «βαθιά αντικομουνιστής» Παναγιώτης Μπαλτάκος

15:07 2/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Άλλο νόημα λαμβάνει η ρήση του Γενικού Γραμματέα περί αντικομμουνισμού, εν αναμονή των εξελίξεων από το Μαξίμου που έχει πάρει φωτιά μετά το μαγνητοσκοπημένο βίντεο και απεικονίζει τον Παναγιώτη Μπαλτάκο να συνομιλεί χαλαρά με τον Ηλία Κασιδιάρη για το ρόλο της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η πήραμε μια γεύση.

Ποιος είναι όμως ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, που αποτελεί το «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού;

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο άνθρωπος που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή και στενές φιλικές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, επιτυγχάνοντας να συνδέει τις δύο ομάδες της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για έγκριτο νομικό, ο οποίος θήτευσε γραφείο του Τρύφωνα Κουταλίδη, για τέσσερα χρόνια μαζί με τον Κώστα Καραμανλή. Το 1989 ο κ. Μπαλτάκος συνέχισε την πορεία του στο πλευρό του Αλέξανδρου Λυκουρέντζου μέχρι το 1993.

Επί οκτώ χρόνια (από το 1990 μέχρι το 1998) θήτευσε ως νομικός σύμβουλος στην ΕΠΑΕ με πρόεδρο όλα αυτά τα χρόνια τον αείμνηστο Γιώργο Δέδε. Την ίδια περίοδο μάλιστα (1992-1997) βρισκόταν και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ως νομικός σύμβουλος των αδελφών Γιαννακόπουλου.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου έχει όμως και συγγραφικές ανησυχίες. Στο ιστορικό του βρίσκονται και δύο βιβλία: «Το τέλος του εφιάλτη» και «Ερμοκοπίδες».

Στην προσωπική του ζωή ο Τάκης Μπαλτάκος είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Παπαϊωάννου και πατέρας δύο παιδιών: του 27χρονου Δημήτρη και της 20χρονης Αλεξίας.

Στο τέλος του 2013, σάλος προκλήθηκε τη Βουλή από την αποκάλυψη σχετικά με τον διορισμό του γιου του Τάκη Μπαλτάκου στο Λιμενικό Σώμα, ενώ στο Μαξίμου προβληματισμό προκάλεσε και το θόρυβο που προκλήθηκε από την απόφασή του για αλλαγή της σύνθεσης της ομάδας που διαχειρίζεται το πρόγραμμα της «Διαύγειας» για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα