Πιο επιεικής ο ΟΑΕΔ με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Επίσης συστήθηκε Ειδική Επιτροπή από τον ΟΑΕΔ, η οποία θα εξετάζει ανάλογα αιτήματα για επαναφορά του δελτίου ανεργίας ή συνένωση δύο χρονικών διαστημάτων. Προϋπόθεση, στις περιπτώσεις αυτές είναι το διάστημα που μεσολαβεί να είναι μικρό και να οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, ασθενείας κτλ.

Όπως τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη με έγγραφό του προς τον ΟΑΕΔ,

η διοίκηση του Οργανισμού οφείλει να ασκεί τις αρμοδιότητές της, ώστε κατά εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να αποφεύγονται οι ανεπιεικείς και δογματικές ερμηνευτικές εκδοχές. Ταυτόχρονα, η ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει στο έγγραφό της, ότι η στέρηση παροχών και φοροαπαλλαγών σε πολίτες που αποδεδειγμένα είναι άνεργοι για καθαρά τυπικούς λόγους φαίνεται υπέρμετρη, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ήδη από το 2007, σε Ειδική Έκθεσή του, είχε επισημάνει στη διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι η ύπαρξη ανωτέρας βίας όπως οι καιρικές συνθήκες ορεινών περιοχών κτλ, πρέπει να εξετάζεται από τις υπηρεσίες του Οργανισμού και ότι έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει την απόφαση διαγραφής, με την οποία πλήττονται δικαιώματα που προκύπτουν από την καταγεγραμμένη μακροχρόνια ανεργία.

Keywords
Αναζητήσεις
ληξη δελτιου ανεργιας, μου έχει λήξει η κάρτα οαεδ
Τυχαία Θέματα