Οι νέοι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών στην Κύπρο

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και στενούς συνεργάτες τους άρχισαν τη συζήτηση για στελέχωση των Υπουργείων.‘Ηδη στα γραφεία του ΔΗΣΥ για πρώτη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε σχέση με τον σχηματισμό Κυβέρνησης, βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριο
Καρογιάν.Προσερχόμενος στα γραφεία του ΔΗΣΥ και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καρογιάν επιβεβαίωσε ότι χθες συνομίλησε με τον εκλεγμένο Πρόεδρο με τον οποίο συμφώνησαν στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να δώσει ονόματα.«Θα ανταλλάξουμε απόψεις με τον Πρόεδρο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Καρογιάν.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι συνομίλησε χθες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με τον οποίο συμφώνησαν στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών.
Σε ερώτηση γιατί δόθηκε προτεραιότητα στα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι είναι λόγος είναι προφανής.«Η οικονομία έχει διασύνδεση σε ό,τι αφορά και τις επαφές που πρέπει να γίνονται στο εξωτερικό για να αλληλοβοηθούν. Άρα είναι δύο νευραλγικά Υπουργεία που δεν έχουμε και πολύ χρόνο να τα πολυσκεφτούμε».Απέφυγε να αναφερθεί στα ονόματα που θα αναλάβουν τα δύο χαρτοφυλάκια λέγοντας πως η ανακοίνωση των ονομάτων είναι προνόμιο του Προέδρου.
Σε ερώτηση αν έχει συμφωνηθεί η αναλογία των Υπουργείων, ο κ. Καρογιάν απάντησε αρνητικά. «Θα σας φανεί πολύ παράξενο, αλλά όχι, τίποτα», είπε.Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρογιάν είπε ότι δεν κομίζει προτάσεις για την υπουργοποίηση προσώπων. «Με τον Πρόεδρο θα ανταλλάξουμε απόψεις τώρα για πρώτη φορά», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας επαφίεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Απάντησε επίσης αρνητικά στην ερώτηση κατά πόσον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του ζήτησε κατάλογο ονομάτων για υπουργοποίηση.
«Θα κουβεντιάσουμε με τον Πρόεδρο, δούμε τις σκέψεις του Προέδρου και θα ανταλλάξουμε απόψεις», είπε.Πηγή:www.nomisma.com.cy
Keywords
Τυχαία Θέματα