Η ΒΙΛΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ...

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», για το σπίτι του Ραγκούση στην Πάρο που έγινε βίλα και ενοικιάζεται προς 2.000 ευρώ ημερησίως, είναι εντυπωσιακή.

Συνιστά όμως πρόκληση η δήλωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ότι την έχτισε με τη δουλειά του και ζει από τα νοίκια. Και συνιστά πρόκληση επειδή δεν την έχτισε με τη δουλειά του, όπως ισχυρίζεται, αλλά με δάνειο που πήρε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας!

Συνιστά επίσης πρόκληση

επειδή το σπίτι δεν είναι ένα απλό σπίτι που χτίζει κάποιος που παίρνει δάνειο από τον ΟΕΚ, αλλά μια εντυπωσιακή βίλα πολλών δωματίων με πισίνα και γήπεδα ποδοσφαίρου και γκολφ. Κι όμως ο Γιάννης Ραγκούσης, όταν το matrix24 τον Μάρτιο του 2012 είχε αποκαλύψει το θέμα, βγήκε και έκανε οργίλες δηλώσεις εναντίον μας, κατηγορώντας μας για ψεύδη και συκοφαντία, ενώ έσπευσε να καταθέσει και αγωγή σε βάρος μας. Υποστήριζε πως το δάνειο που πήρε ήταν νόμιμο και το σπίτι δεν διέθετε πισίνα. Εμείς δεν είχαμε αμφισβητήσει τη νομιμότητα του δανείου, ηθικό θέμα είχαμε θέσει, και είχαμε πει ότι στην άδεια που εκδόθηκε υπήρχε και πρόβλεψη για πισίνα. Τουλάχιστον, δεν περίμενε ο αθεόφοβος να εκδικαστεί η αγωγή και μετά να φτιάξει την πισίνα. Αναρωτιόμαστε τώρα τι θα πει στο δικαστήριο.

Επίσης αναρωτιόμαστε τι θα πει σε όποιον τον ρωτήσει πως είναι δυνατόν να μετατρέπει το σπίτι σε τουριστικό κατάλυμα; Κατ' αρχήν μπορεί να το κάνει; Μπορεί κάποιος να παίρνει δάνειο από τον ΟΕΚ για σπίτι και μετά το σπίτι να μετατρέπεται σε βίλα προς ενοικίαση και μάλιστα προς 2.000 ημερησίως; Έκανε αλλαγή χρήσης; Πότε και ποιά είναι η προβλεπόμενη διαδικασία; Μπορεί να γίνει αυτό; Μπορεί κάποιος να παίρνει δάνειο από τον ΟΕΚ -προσοχή από τον ΟΕΚ, από έναν δηλαδή οργανισμό ο οποίος συνεστήθη προκειμένου, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να συνδράμει τους αναξιοπαθούντες εργαζόμενους- και μετά το σπίτι να μετατρέπεται σε VIP ξενοδοχειακό κατάλυμα; Προσοχή, ερωτήματα θέτουμε και περιμένουμε απάντηση από τον Ραγκούση, από τις υπηρεσίες του Δημοσίου και φυσικά από όποια άλλη αρχή είναι, σύμφωνα με το νόμο, αρμόδια να αποφανθεί. Ακόμη κι αν όλα έγιναν νόμιμα, είναι ηθικό να το κάνει αυτό ένας, έστω πρώην, πολιτικός;

Επίσης αναρωτιόμαστε τι σόι δάνεια είναι αυτά που δίνει ο ΟΕΚ; Είχαμε την εντύπωση πως ένας Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας επιτελεί κοινωνικό έργο. Δίνει δάνεια για να μπορέσει η οικογένεια ενός εργαζόμενου, με περιορισμένα οικονομικά, να φτιάξει ένα απλό σπίτι για να στεγαστεί, για να μην την τρώει η μπόρα και το αγιάζι, για να 'χουν οι φτωχοί άνθρωποι ένα κεραμίδι να βάλουν το κεφάλι τους και να μην είναι στο δρόμο ή στο νοίκι. Δεν περιμέναμε ότι ο ΟΕΚ δίνει δάνεια για πολυτελείς βίλες με πισίνα, γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, οι οποίες μάλιστα διατίθενται προς ενοικίαση με 2.000 ευρώ ημερησίως!!! Ειλικρινά εξεπλάγημεν. Και κυρίως από τον άνδρα, όστις μάλιστα είχε το θράσος να μας αποκαλέσει άθλιους συκοφάντες και να μας κάνει και αγωγή!!! Απλώς, για την ιστορία, σημειώνουμε ότι ο Ραγκούσης κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων του νόμου πλήρωσε μόνον το περίπου 60% του δανείου που είχε λάβει.

Η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος», ως είναι φυσικό, προκάλεσε πολλά αρνητικά έως και ειρωνικά σχόλια για τον Ραγκούση και τις δικαιολογίες που προβάλλει, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που εξεπλάγησαν από τη χλιδή της βίλας όπως αυτή φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα. Μάλιστα δεν αποκλείεται το θέμα να έχει και συνέχεια. Και όχι μόνον πολιτική.

Εμείς σε κάθε περίπτωση -και παρότι ο Ραγκούσης μας έχει κάνει αγωγή για ένα θέμα που όπως και επισήμως πιστοποιείται είχαμε 100% δίκαιο- αισθανόμαστε θλίψη για το γεγονός πως ένας πρώην υπουργός και πολιτικός αναγκάζεται να ξεσπιτωθεί. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον άνδρα που δύο χρόνια τώρα είναι, όπως δηλώνει, άνεργος και οι μόνοι του πόροι είναι το ενοίκιο της βίλας του -αλήθεια, το ταχυφαγείο που είχε, το έκλεισε; Μάλιστα, είμαστε πρόθυμοι, και το εννοούμε, να δημοσιεύσουμε δωρεάν την αγγελία ενοικίασης της βίλας του.

Επιπροσθέτως, σκεφτόμαστε να ζητήσουμε να εκδικαστεί η αγωγή ενωρίτερον από το 2015 που την έχει προσδιορίσει. Μάλλον όμως απορρίπτουμε την ιδέα των νομικών μας συμβούλων να καταφύγουμε, όπως μπορούμε και έχουμε το δικαίωμα, και σε άλλες δικονομικές ενέργειες. Δεν θα θέλαμε να επιβαρύνουμε κι άλλο την κατάσταση ανέχειας που βιώνει ο πρώην υπουργός. Και φυσικά θα δεχθούμε τη συγγνώμη του πρώην υπουργού για τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και τους άθλιους υπαινιγμούς που εκστόμισε και διέδιδε σε βάρος μας.

Αν και δεν έχουμε μείνει ποτέ, με ενοίκιο, στον πιο ακριβό δρόμο της Αθήνας, στη Στησιχόρου, δίπλα στα παλιά ανάκτορα ούτε διαθέτουμε βίλα προς ενοικίαση στην Πάρο, εν τούτοις μπορούμε να καταλάβουμε το δράμα ενός φτωχού και τίμιου βιοπαλαιστή που για κάποια περίοδο της ζωής του έτυχε να καταλάβει υψηλές κυβερνητικές θέσεις.

Πάντως, όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν για το τι είχαμε αποκαλύψει εμείς τον Μάρτιο του 2012 και τι μας είχε απαντήσει ο αξιότιμος κύριος Ραγκούσης μπορείτε να το βρείτε στο σχετικό θέμα που, με την ευκαιρία, (ανα)δημοσιεύει σήμερα το matrix24. Έτσι, για να βγάλετε συμπεράσματα και για να καταλάβετε πόσο δίκιο έχει ο λαός μας όταν λέει πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, η αλήθεια πάντα στο τέλος θριαμβεύει και ότι ο καιρός έχει γυρίσματα...

Keywords
Τυχαία Θέματα