Νέου τύπου τρισδιάστατη απεικόνιση εμβρύων

Εδώ και ένα χρόνο, μια κλινική στην Ιαπωνία προσφέρει εικόνες του εμβρύου, χρησιμοποιώντας μια νέου τύπου τρισδιάστατη απεικόνιση. Πώς λειτουργεί;

Οι τεχνικοί χρησιμοποιούν εκτυπώσεις μαγνητικής τομογραφίας. Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή που ονομάζεται πρόπλασμα Βιο-υφής, που μετατρέπει τα δεδομένα της μαγνητικής τομογραφίας σε τρισδιάστατη εικόνα. Ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής αποτυπώνει την εικόνα, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές ρητίνες που παράγουν δύο διαφορετικά χρώματα. Το αποτέλεσμα είναι

ένα έμβρυο που αναπαρίσταται με ένα κρεμώδες χρώμα και περιβάλλεται από τον πλακούντα της μητέρας, που εμφανίζεται διάφανος.

«Στις μέρες μας, στην Ιαπωνία, η ηλικία στην οποία μένουν οι γυναίκες έγκυες αυξάνεται και επίσης ο αριθμός των μικρών κοριτσιών που γεννούν, έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Επιπλέον, τα ζευγάρια που βρίσκονται στην ηλικία των 30 και των 40 έχουν σε γενικές γραμμές οικονομική σταθερότητα και είναι πρόθυμα να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την ανάμνηση της εγκυμοσύνης» αναφέρει ο Σατόσι Σόντα, διευθυντής της κλινικής Χίρου στην Ιαπωνία.

Αυτή η κυρία είναι στον έβδομο μήνα της πρώτης εγκυμοσύνης της και το να μπορεί να δει το αγέννητο παιδί της είναι μεγάλη χαρά γι’ αυτήν.

«Όταν το είδα για πρώτη φορά, πραγματικά συγκινήθηκα. Η μυτούλα και τα χειλάκια του φαίνονται τόσο ζωντανά και η εκτύπωση μοιάζει σαν να έχει ζωγραφιστεί στο χέρι. Είμαι πραγματικά έκπληκτη που ένα μηχάνημα μπορεί να παράγει κάτι τέτοιο» ομολογεί η μέλλουσα μαμά, Κούμι Μεντόζα.

Οι δημιουργοί αυτής της τεχνολογίας είναι πεπεισμένοι ότι το να μπορείς να δεις με τεράστια λεπτομέρεια και καθαρότητα το έμβρυο σε τρεις διαστάσεις, θα δώσει τη δυνατότητα στο μέλλον να σωθούν οι ζωές εκατομμυρίων παιδιών.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα