Μέσα στην εβδομάδα το κείμενο για την Κεντροαριστερά

Ειδικότερα, το κείμενο – κάλεσμα που θα υπογράφεται από περίπου 50 ακαδημαϊκούς και επιστήμονες, προσωπικότητες που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της κεντροαριστεράς, με επικεφαλής τον Γιάννη Βούλγαρη, και ευελπιστεί να γίνει η αφετηρία για την ελληνική «Ελιά», είναι έτοιμο. Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν και αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, η Χαριλάου Τρικούπη προσανατολίζεται να αποφύγει να υπογράψουν το κείμενο στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπηρετήσει

την αρχική δήλωση Βενιζέλου ότι προσβλέπει στην ανασυγκρότηση του χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης «χωρίς ηγεμονισμούς».

Ακόμα και αν δεν το υπογράψουν πάντως, κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν συμβάλει στην …συγγραφή του.

Μέρος του κειμένου έχει επιμεληθεί ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και επικεφαλής της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών (ΜΑΠ) του ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Πιερρακάκης, που όμως είναι εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός μάλιστα, εντέχνως διαψεύδεται από πολλές πλευρές της Χαριλάου Τρικούπη, ακριβώς προκειμένου να υπηρετηθεί ο στόχος της απουσίας ηγεμονισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το κείμενο που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τα επόμενα εικοσιτετράωρα, δεν αποτελεί την ιδρυτική διακήρυξη του νέου σχήματος. Αυτή θα ακολουθήσει σε εύλογο χρόνο και αφού υπάρξει η συμφωνία για συμπόρευση. Θα έχει όμως σε κάθε περίπτωση, αναφορές στην μετά το μνημόνιο εποχή, στις προτεραιότητες της χώρας και στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που απαιτείται, ως μία βάση έστω συζήτησης για την κοινή πορεία όσων συστρατευθούν στο εγχείρημα, είτε πρόκειται για κόμματα, είτε για κινήσεις ή μεμονωμένες προσωπικότητες. Κόμματα και κινήσεις πάντως, και βεβαίως το ΠΑΣΟΚ, θα διατηρήσουν την αυτονομία τους, άσχετα αν συνυπάρξουν με άλλα υπό την ομπρέλα του ΕΣΚ σε πρώτη φάση, πηγαίνοντας προς της ευρωεκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα