Λέτα: Μετά το 2014 ουσιαστικές αλλαγές στην οικονομία

Η αναφορά του Λέτα αφορά την επικείμενη έξοδο της Ιταλίας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η οποία —σύμφωνα με πληροφορίες— πρόκειται να επισημοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός φέρεται να είπε στους δημάρχους ότι η δυνατότητα να μην συνυπολογίζονται οι επενδύσεις για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην σχέση ελλείμματος προς ΑΕΠ θα δοθεί μόνον από το επόμενο έτος.

Σήμερα το απόγευμα ο Λέτα συναντάται με εκπροσώπους ιταλικών

συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίοι αναμένεται να του ζητήσουν άμεσες παρεμβάσεις για την τόνωση της απασχόλησης των νέων.

Ο υπουργός Εργασίας Ενρίκο Τζοβανίνι έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ένα συνολικό σχέδιο με στόχο την ενίσχυση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και την αύξηση της απασχόλησης με μειωμένο ωράριο.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο σε σημερινή του παρέμβαση σημείωσε ότι «η κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη δείχνει ότι χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες που να οδηγήσουν στην πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης».

«Το μέλλον μας είναι η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης. Δημιουργήσαμε μια κοινότητα που βασίζεται στην ελευθερία, την διαφορετικότητα και την Δημοκρατία. Αλλά αυτό δεν αρκεί», πρόσθεσε ο Ναπολιτάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα