Και τώρα… εντός

Μπορεί την Τετάρτη να βρίσκεται στις Βρυξέλλες και την επομένη να υποδέχεται στην Αθήνα τον προεδρεύοντα της Ε.Ε. Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κένυ, ωστόσο είναι σαφές ότι στο επίκεντρο του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται ξανά από σήμερα η ελληνική πολιτική καθημερινότητα.

Άλλωστε, τα προβλήματα είναι ήδη γνωστά.

Το πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο βρίσκεται σε τέλμα καθώς

παραμένει άγνωστη η πηγή των 2.000 υπαλλήλων που θα κληθούν άμεσα να εγκαταλείψουν τις θέσεις εργασίας τους. Στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία διακινούνται διάφορες λίστες, που περιλαμβάνουν από καταργήσεις Οργανισμών μέχρι και απολύσεις σε Α.Ε. που βρίσκονται προς ιδιωτικοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ, οι διαγκωνισμοί των υπουργών συνεχίζονται και ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να ρίξει το προσωπικό του βάρος στη λίστα που μοιάζει ήδη να έχει διαμορφωθεί από τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη.

Παράλληλα, δεν υπάρχει το ελάχιστο περιθώριο καθυστερήσεων ως προς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και ως προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά, όχι μόνον για την αποδέσμευση της δόσης του Ιουνίου. Είναι ενδεικτικό ότι η διαμόρφωση του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων από το 2014 αποδεικνύεται δύσκολη εξίσωση καθώς ήδη υπάρχουν αντιδράσεις στον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων ενώ δεν φαίνεται να βγαίνουν οι λογαριασμοί του Υπ. Οικονομικών προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ για αφορολόγητο ύψους 50.000 ευρώ.

Δεν πρέπει, εξάλλου, να παραγνωρισθεί η ένταση που σοβεί εσχάτως στο εσωτερικό της κυβέρνησης εξ αφορμής του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης προειδοποίησε με παραίτηση βάλλοντας ευθέως εναντίον του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου και γίνεται σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει υψηλού επιπέδου συνεννόηση, μεταξύ αρχηγών δηλαδή, προκειμένου να ξεκολλήσει το νομοσχέδιο και να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς που, εντός του προσεχούς μήνα, θα πρέπει να ασχοληθεί και με το επικείμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ενώ προγραμματίζεται να μιλήσει εκτός της Αθήνας και σε Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο και Πειραιά. Στο Συνέδριο αναμένεται να δώσει στίγμα προθέσεων ως προς την ιδεολογική κατεύθυνση του κόμματος αλλά και για το πώς σκοπεύει να διαχειρισθεί το στοίχημα της αμφίπλευρης διεύρυνσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα