ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ …ΑΛΛΙΩΣ

Ο Θέμης Μουμουλίδης επιχειρεί μια σύγχρονη προσέγγιση στην τραγωδία του Ευρυπίδη με εργαλείο του έναν all star θίασο.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα έργο καθόλα επίκαιρο, μια και πολλοί είναι εκείνοι που παρομοιάζουν την Ελλάδα με την Ιφιγένεια που ίσως θυσιαστεί προς παραδειγματισμό (και σωτηρία) της υπόλοιπης ευρωζώνης. Κορυφαίο δείγμα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» αποτελεί ένα κείμενο βαθιά πολιτικό και σαφέστατα ειρωνικό,

ένα σχόλιο στα εξιλαστήρια θύματα που κάθε εποχή αναζητά.

Ο Θέμης Μουμουλίδης που έχει την ευθύνη για τη σκηνοθεσία και την επεξεργασία του κειμένου του Ευρυπίδη τοποθετεί τη δράση μια νύχτα σε μια παραλία. Ένας εκκωφαντικός πυροβολισμός σχίζει τον ουρανό, θέτοντας την ίδια στιγμή στο χορό των γυναικών-αυτοπτών μαρύτρων το δίλημμα: «αυτοκτονία ή δολοφονία»; Ο σκηνοθέτης αποφασίζει να παίξει με τα σύμβολα και τους συμβολισμούς της παράστασης μέσα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, στήνοντας σίγουρα μια ενδιαφέρουσα -τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις- παράσταση.

Όσο για το αν οι φιλόδοξες προθέσεις έχουν αντίκρισμα και στο αποτέλεσμα, θα το διαπιστώσουν όσοι βρεθούν στις 28 και 29 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους της Ηλιούπολης. Το καστ περιλαμβάνει τους: Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Ιωάννα Παππά, Μηνά Χατζησάββα, Γιάννη Στάνκογλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ως κορυφαία του χορού θα δούμε την Ρίτα Αντωνοπούλου ενώ τη μουσική υπογράφει -γεννώντας ήδη μεγάλες προσδοκίες- ο Κωνσταντίνος Βήτα.

INFO: Στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης, στις 28 & 29/06 στις 21:00, εισιτήρια 15 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα