Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ

Το twitter πήρε χθες φωτιά. Ο λόγος; Ένας άγριος καβγάς μεταξύ του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ, Γιώργου Μουρούτη και του δημοσκόπου, προέδρου της VPRC, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

«Ο @chrisvernard (σ.σ. δηλαδή ο Βερναρδάκης…) προσέφερε καλές υπηρεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ με την μούφα “δημοσκόπηση” που παρουσίασε… Δεν βλέπω όμως κανέναν να παρεμβαίνει», έγραψε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά,

προσθέτοντας: «Βεβαίως κανείς δεν λέει ότι η “δημοσκόπηση” μούφα του ΣΥΡΙΖΑ (συγγνώμη του @chrisvernard ) παραβιάζει το Νόμο περί Δημοσκοπήσεων!».
Στο σημείο αυτό –και με δεδομένο ότι οι αναρτήσεις στο twitter ανήκουν πια στη δημόσια σφαίρα, ο δημοσκόπος –που πράγματι είναι φίλα προσκείμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ- απάντησε με οξύ τρόπο: «γιατί δεν παρεμβαίνεις εσύ ρε γελοίε τύπε;». Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν, με τον μεν Βερναρδάκη να ζητεί αποδείξεις από το Μουρούτη για τον ισχυρισμό του και τον αναπληρωτή «γαλάζιο» πορτ παρόλ να σημειώνει ότι απαγορεύεται από το νόμο των δημοσκοπήσεων να έχουν οι σφυγμομετρήσεις δείγμα μικρότερο των 1000 ατόμων. Ο Βερναρδάκης εγκάλεσε, επίσης, τον Μουρούτη γιατί μίλησε για ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πελάτης της μέτρησης ήταν το περιοδικό Επίκαιρα και επικαλέστηκε το γεγονός ότι «η VPRC δεν είχε ατυχίες στις εκτιμήσεις ψήφου που έδωσε ως τώρα». «Θα δεχόμουν τη δημόσια συγγνώμη και το θέμα θα έκλεινε», ήταν η απάντηση Μουρούτη. «Συκοφαντείς περί έρευνας ΣΥΡΙΖΑ και περί πλαστότητας των δεδομένων και απαιτείς και δημόσια συγνώμη; δεν σ’ τα έχουνε πει καλά», έγραψε.

Keywords
Τυχαία Θέματα