Φοροδιαφυγή και φορολογικές απάτες στο τραπέζι των G20

13:37 6/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Πέρα από το συριακό ζήτημα που τοποθετήθηκε ατύπως, λόγω των εκτάκτων εξελίξεων, στην κορυφή της ατζέντας των G20, οι ηγέτες των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη ασχολήθηκαν και με…οικονομικά ζητήματα. Ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν αυτό της φορολογικής απάτης.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «υπάρχει σημαντική σύγκλιση στο διάλογο αυτής της συνόδου της G20» κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εργασίας αφιερωμένης στο θέμα της απασχόλησης, προσθέτοντας πως «ο κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη».

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ

χαιρέτισε τις προόδους στις συνομιλίες πάνω στα κρίσιμα οικονομικά ζητήματα της φορολογικής απάτης και της τάσης εξόδου των πολυεθνικών για την αποφυγή φορολογικών επιβαρύνσεων. «Είναι ένα θέμα που αγγίζει τους ανθρώπους. Από τη μια πλευρά δίνουμε μάχη εναντίον της ανεργίας και από την άλλη υπάρχουν ανθούσες επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν φόρο πουθενά» σημείωσε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, το οποίο αναμένεται αργότερα σήμερα, θα περιέχονται δεσμεύσεις για την ανταλλαγή φορολογικών δεδομένων και για την κανονιστική ρύθμιση του μη συμβατικού τραπεζικού τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα