Φλας στο νέο Audi TT

Πρόκειται για ένα κομβικό μοντέλο στην ιστορία της Audi, καθώς θεωρείται –μαζί με το Α2- ό,τι πιο εξεζητημένο παρουσίασε η γερμανική μάρκα τα τελευταία χρόνια. Το ΤΤ πρώτης γενιάς είχε λανσαριστεί το 1998 και το είχε σχεδιάσει ο Πέτερ Σράιερ, δηλαδή ο σημερινός πρόεδρος της Kia! Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε σήμερα, επιβεβαιώνουν ότι η Audi επέλεξε για το επόμενο ΤΤ τον δρόμο της μετεξέλιξης και όχι της επαναστατικής ρήξης με το παρελθόν.

Μία πρώτη γεύση από το μελλοντικό

σπορ μοντέλο της Audi πήραμε από τη μελέτη Allroad Shooting Brake, που παρουσιάστηκε στην Εκθεση του Ντιτρόιτ και περιλαμβάνει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία που θα υιοθετήσει και το νέο ΤΤ. Έτσι τα φωτιστικά σώματα θα γίνουν πιο στενόμακρα, το πλαίσιο από τις γρίλιες της μάσκας θα αποκτήσει εντονότερες γωνίες, ενώ θα διατηρηθεί το χαρακτηριστικό καμπύλο σχήμα της οροφής.

Οι κινητήρες θα προέρχονται από το σημερινό Α3 με τη βασική έκδοση 1.8 ΤFSI να αποδίδει 180 ίππους, ενώ ίδιας ισχύος θα είναι και ο πετρελαιοκινητήρας. Στην κορυφαία εκδοχή του θα εφοδιάζεται το ΤΤ τρίτης γενιάς με δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 300 ίππων.

Στο εσωτερικό θα κυριαρχεί το νέο ψηφιακό πολυόργανο μπροστά στον οδηγό, το οποίο υποκαθιστά τις κλασικές ενδείξεις. Η Audi το παρουσίασε στην έκθεση CES 2014 του Λας Βέγκας και βασικό συστατικό του αποτελεί η μεγάλη οθόνη υγρών κρυστάλλων 12,3 ιντσών. Η εσωτερική θερμοκρασία ρυθμίζεται χωριστά από κάθε ακροφύσιο και εμφανίζεται σε μία μικρή οθόνη στο κέντρο τους.

Όπως γράψαμε και στην αρχή, το νέο Audi TT θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Ιούνιο στο πλαίσιο του αγώνα 24 Ώρες του Λε Μαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα