Ευρωσκεπτικιστές και στη Σουηδία

Το αντιμεταναστευτικό-ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών φαίνεται ότι θα καταφέρει να κερδίσει για πρώτη φορά μια έδρα στο ευρωκοινοβούλιο, λαμβάνοντας το 7% των ψήφων, ένα ποσοστό αυξημένο κατά 3,27% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2009.

Το ριζοσπαστικό κόμμα Φεμινιστική Πρωτοβουλία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση εξόδου που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση SVT, κερδίζει και αυτό μια έδρα από τις συνολικά 20 έδρες του ευρωκοινοβουλίου που αντιστοιχούν

στη Σουηδία, συγκεντρώνοντας το 7% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται στις ευρωεκλογές με το 23,7%, καταγράφοντας όμως μια ελαφριά πτώση σε σχέση με το 2009. Το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελτ πέφτει στην τρίτη θέση με μόλις 13% υποχωρώντας σχεδόν 6 εκατοστιαίες μονάδες, κάτι που εάν επαληθευτεί θα αποτελεί τη χειρότερη επίδοση του στις ευρωεκλογές.

Το κόμμα του Ράινφελτ βρίσκεται πίσω από τους Πράσινους της αντιπολίτευσης, που συγκεντρώνουν το 17,1% καταγράφοντας άνοδο ως και 6 εκατοστιαίες μονάδες, που σημαίνει ότι θα κατακτήσει τέσσερις έδρες. Αντίθετα το Κόμμα των Πειρατών δεν κατάφερε να υπερβεί το όριο του 4% και θα απολέσει τις δύο έδρες που κατείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα